První listopadovou sobotu se rozhodovalo o nejkrásnější Češce letošního roku. Do elitní finálové osmičky se probojovala také Tereza Žáková z Prostějova. Veskrze aktivní absolventka „reálky“ se v soutěži rozhodně neztratila, přestože korunka nakonec připadla Heleně Čermákové z Otrokovic.

Finálový večer bylo možné sledovat na facebookovém profilu soutěže.  

Devatenáctiletá Tereza Žáková před rokem uspěla v soutěži Miss OK, kde v konkurenci dívek z celé ČR získala titul Miss OK Face. Letos se jí přes četné on-line castingy, výběrová kola a nabité semifinále podařilo proniknout až do finále Miss ČR. Přestože v něm žádný titul tentokrát nezískala, již jen samu účast vnímá jako svůj velký úspěch.

„Jsem za tuto zkušenost neskutečně ráda. Během soutěže jsme měly s holkama plno kurzů a každý z nich mě posunul zase o něco dál. Asi nejvíc mě zaujaly kurzy osobního marketingu a minutového řečníka, kde jsem se učila mluvit tak, aby můj projev posluchače co nejvíce zaujal,“ ohlédla se za soutěží Tereza Žáková.

Finálový večer se nakonec kvůli covidové situaci neodehrál před diváky, ale v natáčecím studiu. „Nejvíce si budu pamatovat asi to, jak jsme s kamarádem Kubou měli začít vystupovat s volnou disciplínou, kteroužto byla ukázka bojového umění. Jakmile se spustila hudba, já měla najednou úplně prázdno a nevěděla jsem, co mám dělat. Místo úhybu jsem tak schytala bombu do nosu,“ pobavila Žáková, která si dle svých slov užila všechny disciplíny, ať už to byla třeba promenáda v plavkách, či v nádherných šatech Šárky Ordošové. „Byla to poslední společná akce, takže jsme si ji s holkama užily maximálně stejně jako afterparty, kde mě vedle rodiny čekali i kamarádi,“ dodala Prostějovanka, jíž momentálně chodí různé nabídky na focení či přehlídky. „Dokonce mě kontaktovali pořadatelé z jedné světové soutěže,“ uzavřela pohledná vysokoškolačka, o které nepochybně ještě uslyšíme.