Ve výuce na prostějovských základních školách se schyluje k zásadní revoluci. Jak Agentura Hóser zjistila z dobře informovaných zdrojů blízkých školní inspekci, žákům přibyde jedna vyučovací hodina denně navíc! K této změně má dojít už od 1. ledna 2022.

 

„Mohu vám zatím potvrdit, že odboru školství se tento záměr podařilo prosadit i přes výrazné protesty a ozbrojené demonstrace,“ uvedl Janek Frfňavý, náměstek primátora pro školství v Prostějově. Ale proč se děti mají na prostějovských školách vůbec učit tenisu? „To je ale blbá otázka! Protože jsme tenisové město a tenisté vymírají. Hlavně v mužské kategorii. Chceme vytvořit novou základnu pro tento sport, který našemu městu zároveň vydělává prachy,“ nechal se vytočit primátor Prostějova Francimór Kopačka.

Náměstek Frfňavý už byl ale trošku smířlivější. „Podívejte se, děcka jsou líná jako vši s lenochodama dohromady, nemají vůbec zájem o tělesnou výchovu a radši vysedávají u počítačů. A přežírají se a kynou. My jim dáváme možnost pohybovat se každý den hodinu navíc, a to s raketou v ruce. Najali jsme perfektní učitele, někteří z nich jsou členové vítězných týmů Davis Cupu nebo holky z Fed Cupu. Do pedagogického sboru bude zahrnuta i Peťule Kvitková, jen co se vdá a ukončí kariéru,“ uvedl Janek Frfňavý s tím že nejlepší žáci, kteří se tenisu naučí nejrychleji a budou v něm chtít pokračovat na světových turnajích, obdrží od magistrátu doživotní letenky do Wimbledonu.

Otázkou ovšem je, zda město má pro výuku tenisu dostatečné kapacity. „Kromě tenisových kurtů bude školní výuka probíhat ve všech dostupných halách včetně Nadnárodního sportovního centra. Navíc po rekonstrukci kulturáku zde budou k dispozici dva kurty, protože na sál pro nějaké plesy nebo koncerty kašleme. Místa bude dost, těšíme se na nové tenisové talenty,“ uzavřel toto téma náměstek primátora pro školství v Prostějově Janek Frfňavý.

Primátor Kopačka se k této problematice už nijak nevyjádřil, vrátil se nadávat do své kanceláře s tím, že brzy zavede další nové hodiny výuky, tentokrát fotbalu...

Za Agenturu Hóser Majkl