Začátkem prosince se do Mateřského centra Cipísek slétli andílci, přičemž čertíkům byl také vstup povolen. Po roční pauze tedy Cipísek obnovil tradiční týden plný čertovských a andělských úkolů a tvoření, které byly připraveny v pravidelných programech i venku před mateřským centrem.

Venkovními samoobslužnými stezkami pro rodiče s dětmi se Mateřské centrum Cipísek snaží celý rok doplnit svůj pravidelný program. „Od září si už rodiny mohly zpestřit své procházky poznávacími i pohybovými úkoly na téma podzimu či dýňování, s baterkami se rodiče s dětmi mohli po setmění vydat na světluškovou procházku, teď čekaly před centrem děti úkoly s andílky a čerty a na předvánoční čas připravuje Cipísek další stezku v Kolářových sadech, tentokrát samozřejmě s vánoční tematikou,“ prozradila Jitka Zapletalová, předsedkyně MC Cipísek.

Poslední téměř dva roky se Cipísek, stejně jako spousta dalších, stěhoval se svými programy pro rodiče a děti střídavě z reality do on-line prostředí. „Takže jsme rádi, že letošní školní rok zůstává otevřeno a přes dodržování všech opatření se nám daří v rámci možností rodinám s dětmi nabídnout plánovaný program,“ oddechla si Zapletalová.

V prosinci na všechny čekají ještě vánoční výtvarné aktivity a společné zdobení Cipískova stromečku. „Věříme, že po vánočních prázdninách se Cipísek znovu otevře svým návštěvníkům. Na leden už mateřské centrum připravuje nový cyklus pravidelných programů pro rodiče s dětmi od tří měsíců do tří let, dramaticko-výtvarný kroužek pro předškolní děti, zimní samoobslužnou stezku v parku a také pravidelnou rodičovskou besedu. V lednu to bude beseda na téma efektivní komunikace s dětmi s názvem Rodičovská zaklínadla. Chybět nebude ani individuální rodičovské poradenství a další služby,“ nastínila plány Markéta Skládalová, místopředsedkyně Mateřského centra Cipísek

Na všechny programy je nutné přihlásit se předem v registračním systému MC. Aktuální informace najdou zájemci na kontaktních adresách: www.mcprostejov.cz, www.faceboook.com/cipisekprostejov, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. „Mateřské centrum Cipísek děkuje všem svým příznivcům za podporu v tomto roce a přeje všem krásný adventní čas a pohodové Vánoce ve zdraví a v rodinné pohodě,“ vzkazují svorně obě dámy.