Co připravuje prostějovské ekocentrum IRIS na leden 2022? Zde je program:

Kolem přehrady

středa 12. ledna 

Vycházka nejen pro seniory z Plumlova do Plumlova, kdy se vydáme kolem Plumlovské přehrady a na zpáteční cestě si projdeme alej Malého Noe s naučnými tabulemi. Ráno společný odjezd autobusem v 9:20 (st. č. 10). Návrat z Plumlova do 13 hod. Délka trasy 5,5 km. 

 

Vycházka podél Romže

středa 19. ledna 

Vycházka nejen pro seniory nás zavede na trasu podél říčky Romže ze Ptení na Bělecký mlýn, popř. až do Lutotína. Ráno odjezd vlakem z Prostějova hl. n. v 10:02 do Ptení. Návrat vlakem ze zastávky Zdětín či z Lutotína do 13:30 (dle počasí). Délka trasy 4 km nebo 7 km.

Dekorativní leptání skla

pátek 21. ledna

Tvořivá dílně pro všechny generace, na níž si vyzkoušíme netradiční práci se sklem. Pomocí šablon a leptacího gelu si ozdobíme skleničku. Jedná se o nenáročnou a bezpečnou aktivitu vhodnou pro děti i dospělé. Akce se koná od 16 hod. v budově Ekocentra Iris. Poplatek 40 Kč/osobu. Skleničky budou k dispozici. 

Studánky nad Seloutkami

středa 26. ledna 

Vycházka nejen pro seniory povede ze Seloutek kolem 4 studánek k bývalému hradišti Na Čechovicku. Odtud sestoupíme kolem Dolních Vinohrádek do Domamyslic. Ráno odjezd autobusem v 9:30 do Seloutek (st. č. 12), návrat do Prostějova autobusem MHD. Délka trasy asi 6 km. 

Stezka v parku: Zvířátka v zimě

od soboty 22. do pondělí 31. ledna 

Hravá samoobslužná stezka pro děti i dospělé o tom, jak různí živočichové tráví zimu. Stezka bude vyvěšena v Kolářových sadech.

Akce finančně podpořilo Statutární město Prostějov.