Tak to byla jízda! A to doslova. Prostějovem se prohnalo od všeho něco, co má čtyři kola. Více jak stovka vozidel vyrazila k průjezdu městem na první svátek vánoční vyzdobena tak, že si prostějovské ulice nezadaly v ničem s těmi americkými. K vidění byly rozličné variace světýlek, u čehož asistovaly další desítky Prostějovanů. Nechyběly ale ani kuriozity jako třeba tahač s pokojem a „santy“, nebo sobí spřežení na střeše auta.

„Bydlíme za rohem. Přišli jsme pěšky a je to pro děti zajímavé. Nikdy jsme zde nebyli, protože s dětmi se to nikdy na Štědrý den nedalo,“ konstatoval Ondřej Frýbort. „Kamarád pravidelně jezdil, měl i několik cen. Ale už má taky děti, tak na to kašle a chodí se jen dívat,“ dodal s úsměvem.

„Jsme zde poprvé, za pět dvanáct jsem to stihl nazdobit. Kdybych to chtěl pořádně a lépe, tak to zabere tak čtyři hodinky. Takhle z toho byla asi hodinka a půl. A nějakých dvě stě metrů diod,“ prozradil Večerníku Dalibor, který spolu s Viktorií přijel z Olomouce. „Dva roky to nebylo. Tak jsme si řekli, že si to nemůžeme nechat ujít. A je to úplně boží,“ prohlásila spokojeně Viktorie.

Vánoční jízda nakonec našla azyl na parkovišti před Kauflandem, kam se shlukli také první diváci. Ti mávali, povzbuzovali, někteří si na „pomoc“ přinesli prskavky a ke světlům přidali ještě další. Vrcholem večera ale byly vánočně nazdobené autobusy následované „santou“, který seděl na saních, které byly umístěny na střeše auta.