Klasické zakončení roku čekalo na zaměstnance prostějovské nemocnice. V úterý 21. prosince totiž měli možnost si přijít pro čerstvého kapra. Vedení Středomoravské nemocniční jich letos do Prostějova nechalo dovézt přes tisíc. Lidé si pro ně chodili se zvláštními poukazy od zaměstnavatele. A měli možnost si buď nechat kapra na místě usmrtit, nebo si jej odnést ještě živého.

 Zájem přitom o ryby nebyl malý, skoro dvě hodiny po začátku výdeje se na místě tvořily menší fronty. V některých případech docházeli ke kádím sousedícím s nemocniční jídelnou také rodinní příslušníci personálu nemocnice. „Chodívám každý rok. Je to výborné, taková možnost si zde nakoupit. Přítelkyně je lékařka, dala mi tedy poukaz a šlo se pro kapra,“ svěřil se Večerníku Tomáš Němec. Záhy také prozradil, co se s kaprem těsně před Vánoci stane. „Nejdříve se marinuje, naloží do mléka, pak se očesnekuje. A nakonec se nakrájí na podkovy, klasicky obalí a osmaží,“ vyjmenoval své plány s rybou.

Jen u výdeje kaprů v prostějovské nemocnici nezůstalo. Zaměstnance čekal také sváteční oběd. A to v podobě vepřové panenky a bramborového salátu.