Škoda každého lidského života. Ovšem když odejde člověk, který během své lékařské praxe zachránil zdraví i životy stovkám dětí, je to o to smutnější. Bohužel v závěru minulého roku zemřela MUDr. Hana Řehulková, uznávaná pediatrička a dlouholetá primářka dětského oddělení prostějovské nemocnice.

Bylo jí dvaasedmdesát let... S oblíbenou lékařkou se prostějovská veřejnost může rozloučit tuto středu 5. ledna v 11.45 v Obřadní síni Městského hřbitova v Prostějově.

Loňské vánoční svátky byly bohužel poslední pro dlouholetou primářku dětského oddělení a nejen v lékařském prostředí uznávanou pediatričku. Není to tak dávno, co na dětském oddělení ještě vypomáhala v důchodu a také Večerník s ní často přicházel do styku. „Paní MUDr. Hana Řehulková byla mým velkým vzorem v medicíně, když jsem přišla pracovat a sloužit do nemocnice v Prostějově na dětské oddělení. Byla vždy perfektní, se širokým rozhledem a s darem, jak se říká, od Pána Boha. Kolika dětem pomohla, to opravdu nikdy nespočítáme. Stála vedle nás mladších vždy připravena pomoci,“ vzpomíná na Hanu Řehulkovou současná senátorka Jitka Chalánková, která po jejím boku na dětském oddělení rovněž pracovala několik let. „Staly se z nás kamarádky a také jsme se navštěvovaly. Přivítala na světě mé děti, a dokonce i mou vnučku. Měla jsem k Hance Řehulkové vždy plnou důvěru, pomohla při hledání diagnóz a léčby i členům naší rodiny. A vždy výborně! V poslední době jsme se viděly méně, ale i tak jsme si zavolaly a popřály k narozeninám či ke svátku. Na Hanku Řehulkovou budu stále vzpomínat s vděčností. A věřím, že nejen já, ale i mnoho rodin v našem městě a širokém okolí,“ dodává Chalánková.

Úmrtím Hany Řehulkové ztrácí výraznou osobnost i celé město. „Prostějov přišel smrtí paní doktorky Řehulkové o významnou osobnost. Dlouholetá primářka dětského oddělení prostějovské nemocnice zasedala několik let také v městském zastupitelstvu. Osobně jsem s ní přišla mnohokrát do styku při ošetřování mých dětí. Vždy k malým pacientům přistupovala jako nesmírně profesionální, ale přitom cituplná paní lékařka, na jejíž rozhodnutí se dalo vždy plně spolehnout. Všem nám bude chybět. Upřímnou soustrast jejím blízkým,“ vzkazuje Milada Sokolová, náměstkyně primátora Prostějova.

Večerník požádal o vyjádření i tiskového mluvčího společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov. Bohužel Adam Knesl může podle vlastních slov reagovat až v tomto týdnu.