Přání k Vánocům pro ty nejpotřebnější mají na základní škole v Přemyslovicích dlouholetou tradici. V normálních dobách bez epidemických restrikcí bylo zvykem osobní blahopřání prostřednictvím hudebního pásma pod vedením Dušana Matouška v LDN prostějovské nemocnice.

Nyní bylo třeba vzhledem k situaci zvolit i v tomto případě distanční formu, takže se pomocí šikovných dětských rukou zrodilo skoro tisíc vánočních přáníček. Ta putovala na již zmíněné nemocniční oddělení, do prostějovského Domova seniorů v Nerudově ulici a rovněž do stejného zařízení v Kostelci na Hané.

„Je to vlastně vzkaz pro všechny babičky a dědečky, s nimiž můžeme být nejen o Vánocích, ale i ty, kteří tu už s námi bohužel nejsou. Především ale pro ty seniory, kteří zůstanou sami bez rodin v ústavech a nemocnicích,“ vysvětlila jedna z organizátorů Zuzana Šuldová.

„S přáním krásných Vánoc ujistili žáci z přemyslovické základní školy, že mají všechny, ke kterým jejich dárky směřovaly, moc rádi a budou je mít nejen o Vánocích,“ doplnili spolu s Dušanem Matouškem.