Je tady jedno protiepidemické nařízení, které vlastně s krátkou přestávkou přetrvává už skoro dva roky. V prostředcích hromadné dopravy, obzvláště té městské, jsou povinni všichni cestující mít nasazenou ochranu dýchacích cest. A to samé je vyžadováno po řidičích autobusů. Magistrátu si však postěžoval jeden z Prostějovanů, že v případě jednoho konkrétního řidiče se tak neděje...

 

„Rád bych věděl, proč řidič autobusu ranní linky číslo 21 nepoužívá opakovaně respirátor ani roušku, když je toto nařízeno vládou? Vím, že se řidiči střídají. Pokud jede ráno někdo jiný, je vždy v autobuse příjemně zatopeno a řidič respirátor má. Pouze v případě, že jede tento postarší řidič, nikdy nemá respirátor a cestujícím topení nepustí! Dodržování daných pravidel by mělo platit podle mého názoru pro všechny cestující i řidiče, zvláště v době, kdy počty nemocných s covidem jsou stále vysoké,“ míní občan Prostějova, jehož stížnost mluvčí magistrátu Jana Gáborová přeposlala řediteli divize BUS prostějovské dopravní společnosti FTL Jiřímu Hlochovi.

„Podle nařízení Ministerstva zdravotnictví řidič musí mít nasazený respirátor jen při odbavování cestujících. Tomuto konkrétnímu cestujícímu doporučuji, pokud má připomínky k chování řidičů, může se obrátit přímo na naši dopravní společnost na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Vždy je potřeba uvést konkrétní údaje, abychom tuto záležitost mohli projednat s konkrétním řidičem co nejdříve,“ zareagoval Jiří Hloch.

Z jeho vyjádření vyplývá jediná rada, pokud někdo z řidičů společnosti FTL nebude dodržovat protiepidemická opatření, volejte, „mailujte“. Okamžitě!