Sehnat praktického lékaře do venkovské ordinace je čím dál těžší. Dlouhých 23 let dojížděl z Prostějova do Protivanova MUDr. Jaroslav Chytil. Na konci uplynulého roku jeho protivanovská mise skončila. Náhradu za něj se však podařilo najít.

 

Jaroslav Chytil se k závěru roku rozhodl skončit nejen v ordinaci v Protivanově, ale také celkově se svojí soukromou praxí. „Léta u vás byla nádherná, zimy zase krušné, ale ladovské. Nelehké byly někdy i začátky mé praxe. Čas a jistá míra entuziasmu nastavily tu správnou hladinu, na které jsme si na sebe zvykali a zvykli. A jak se říká, v nejlepším je třeba odejít,“ napsal v dojemném vzkazu ke svým pacientům Jaroslav Chytil.

Protivanovská ordinace ani po jeho odchodu nezůstala prázdná. Letitého praktika nahradila paní doktorka Jana Oujezdská působící dosud ve Ptení. „Je to mladá, ale zkušená lékařka, v oboru se pohybuje už minimálně deset let. I ona k vám přijde s chutí pracovat, starat se o vás a správně vás směřovat ke spokojenosti a zdraví. Věřím, že díky vzájemné důvěře a toleranci se vám bude vaše spolupráce dařit,“ představil svoji nástupkyni sám pan doktor, jemuž zástupci městyse i mnozí z pacientů za dlouholetou praxi poděkovali a popřáli hodně štěstí do jeho dalšího života.