Splnil si sen! Přes četné problémy, vážné komplikace i nepřízeň osudu může Prostějovan Milan Spáčil říct, že absolvoval Rallye Dakar 2022. V Saúdské Arábii na 44. ročníku slavného vytrvalostního závodu byl rodák z Olšan žijící v Držovicích automechanikem ostravské stáje FESH FESH, z jejíchž čtyř vozů se do cíle motoristického maratonu zdárně dostaly dva.

 

Posádky Tomáše Vrátného na Ford Cargo 4x4 EVO 1 i Alberta Llovery (Andorra) na Iveco Powerstar 4x4 musely po nehodách na trati vinou neopravitelných technických potíží z letošního Dakaru odstoupit už v jeho první polovině z celkového počtu třinácti etap.

Asijským peklem naopak projela až k cílovému pódiu skrze tisíce absolvovaných kilometrů dvojice posádek FESH FESH. Tatra Jamal EVO 1 Vaidotase Paskevičiuse (Litva) skončila v kategorii kamionů dvanáctá. A Tatra 815 Puma řízená Radovanem Kazarkou (Slovensko) obsadila v kategorii Classic mezi kamiony třinácté místo.

„Celý náš tým včetně mechaniků zaslouží obrovské díky za výbornou práci. Bylo to strašně náročné, měli jsme i smůlu, ale aspoň dvě auta úspěšně dokončila. Co šlo opravit, to kluci opravili, piloti to navíc super odřídili. Za rok se zase vrátíme,“ zhodnotil šéf stáje Tomáš Vrátný.

Jaké zážitky si z vysněné Rallye Dakar přivezl Milan Spáčil? A pojede v březnu s Tomášem Tomečkem i na Africa Eco Race 2022? O tom si můžete přečíst v některém z příštích vydání Večerníku!