Z papírového hlediska nejtěžší zápas podzimu čekal na fotbalisty 1.SK Prostějov v rámci 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Očekávání bookmakerů před zápasem v Hradci Králové sice jednoznačně favorizovala domácí, pro Hanáky ovšem hovořila třeba lepší bilance posledních vzájemných zápasů. A stejně jako ve středečním domácím zápase rozhodla jediná penalta, kterou tentokrát proměnil Jakub Kopřiva. Průběh sobotního utkání byl poznamenán závažnou situací už po čtyřech minutách hry. Po volném kopu domácích se ve vápně srazila hned trojice hráčů eskáčka Mucha, Bialek a Omale. Z této situace vyšel nejhůř právě stoper hostí, jemuž zapadl jazyk, a navíc u něj bylo podezření na otřes mozku. Ošetřován musel být nadvakrát i brankář Mucha s rozseknutou bradou. Dohromady se nehrálo víc než deset minut.

Chvíli po obnovení hry prokázal své individuální kvality Vlkanova, který prošel mezi hostujícími zadáky jako nůž máslem a tváří v tvář Muchovi poslal míč mimo branku. O mnoho přesnější nebyl ani Záviška. Z ojedinělého protiútoku hostí se prosmýkl do šestnáctky Matoušek, kterého zastavil Urma a nařízený pokutový kop proměnil Kopřiva – 0:1.

Dobrou příležitost zvýšit nečekaný náskok měl o chvíli později Zikl, který ovšem minul centr Matouška z pravé strany. Vlkanovův pokus zblokoval Šmehyl, přímý kop nejlepšího hráče domácích vytáhl nad břevno brankář Mucha. Brejk eskáčka zakončoval Matoušek, brankář Ottmar byl ovšem připraven. Asi největší šanci na vyrovnání prováhali domácí těsně před koncem desetiminutového nastavení první půle. Vlkanovův přímý kop vrátil hlavou před branku Dvořák, Kodeš z ideální pozice hlavičkoval pouze do břevna a z dorážky trefil Prekop tyč!

Ani po změně stran nebylo před oběma brankami o vzrušení nouze. Po další standardní situaci a několika odražených balónech trefil z voleje Dvořák pouze tyč. Po brejku Zikl našel zleva na zadní tyči Juráska, ten byl ovšem dobře bráněn. Dvacet minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen Omale, ale i v přesilovce se Votroci těžko prosazovali. Dvořákova střela mířila přímo do Muchovy náruče. Po domácím rohovém kopu zasáhl na čáře proti Králově hlavičce Mucha, Vlkanova na odražený míč už nedosáhl. Gólovou pojistku naopak neproměnil po sólové akci střídající Rolinc.

V závěrečném tlaku se domácí opět neprosadili. Kodeš z malého vápna mířil hodně nad branku, po Mejdrově hlavičce cílil Samko pouze do prostoru, kde se právě nacházel brankář eskáčka. Novotný těsně před koncem pálil vysoko nad břevno. Nastavený čas už další šanci domácím nepřinesl, takže hubené vítězství tentokrát slavili hosté a Votroci poprvé v sezóně prohráli.