Na své první semifinále na turnaji kategorie challenger sice Vít Kopřiva nedosáhl, přesto může být se svým vystoupením v peruánské Limě spokojený. Postupem do čtvrtfinále se potřetí v kariéře dostal do třetí světové stovky a pokračoval v dobrých výkonech na konci roku. „Šňůra turnajů v Jižní Americe se povedla,“ těší Kopřivu.

Prostějovský tenista na úvod turnaje porazil lucky losera Bastiana Mallu a pak ve třech setech také Jespera De Jonga z Nizozemí. Po téměř tříhodinové bitvě pak podlehl Marcelu Barriosi Verovi. V první sadě dokázal Kopřiva dvakrát získat zpět ztracené podání a vydřít tie-break. Ve zbytku zápasu už český hráč tahal výrazně za kratší konec.

Na druhý titul na turnajích kategorie ITF jen těsně nedosáhl Jiří Lehečka. Devatenáctiletý talent se v řeckém Irákliu dostal až do finále, v němž prohrál s Bulharem Adrianem Andrejevem ve dvou setech 3:6, 4:6. Díky postupu do semifinále si přesto znovu vylepšil kariérní maximum a postoupil do první poloviny čtvrté světové stovky. (lv)

MUŽI

Lima

 Dvouhra – 1. kolo: Kopřiva – Malla (Chile) 6:2, 6:3. 2. kolo: Kopřiva – De Jong (Nizozemí) 6:0, 3:6, 6:1. Čtvrtfinále: Kopřiva – Barrios Vera (Chile) 7:6, 3:6, 2:6.