Ve středu 25. listopadu 2020 opustil navždy (nejen) fotbalový svět Diego Maradona, bývalý argentinský reprezentant a hráč Barcelony a Neapole. Zpráva o jeho smrti obletěla svět během několika minut. Bylo mu teprve 60 let, když jeho život nečekaně ukončila srdeční zástava. Dnes se spekuluje, že za vším stál jeho lékař…

Tento malý a podsaditý hráč si získal za dlouhá léta srdce všech Argentinců. A nejen těch. Pamatují si ho i v Evropě. Konkrétně z Itálie, kde působil v klubu SSC Neapol, a ze Španělska v dresu FC Barcelony. Jeho drobný vzrůst mu však poskytl jednu velkou výhodu – neskutečnou rychlost a technickou zdatnost.

V roce 1986 získal s Argentinou titul mistrů světa v Mexiku, kdy ve finále zvítězili nad německou reprezentací 3:2. S Neapolí zažil její zlaté období. V roce 1987 začal za klub z jižní Itálie hrát a hned v první ligové sezóně vstřelil 17 branek ve 41 zápasech a klub získal svůj první ligový titul.

Postava Diega Maradony je dosti kontroverzní. Poslední dobou přicházely různé zprávy o jeho léčení ze závislosti na drogách a alkoholu. „Kdybych nebral drogy, byl bych daleko lepší fotbalista,“ uvedla argentinská legenda v jednom ze svých posledních rozhovorů.