Předposlední podzimní kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY svedlo proti sobě tradiční soupeře, kteří se dobře znají už z třetiligových trávníků. Utkání mělo poměrně nezvyklý průběh, kdy vše podstatné se odehrálo v úvodní desetiminutovce. Oba rivalové se vystřídali ve vedení, ale soupeř vždy rychle srovnal. V dresu eskáčka se po dvaceti sekundách hry trefil Píchal, na konečných 2:2 vyrovnával Zikl.

Ještě ani pořádně nedozněl úvodní hvizd sudího, když eskáčko zvedalo ruce nad hlavu. Hostům se vyplatilo vysoké napadání, které donutilo domácí zadáky k chybě, Píchal si to zprava namířil k brance a přízemní křížnou střelou překonal brankáře Veselého – 0:1!

Nadšení Hanáků ale mělo brzy vyprchat. Vyrovnání přišlo o dvě minuty později po standardní situaci. Hlavičku po rohovém kopu vyboxoval Mucha před sebe a Kučera z hranice šestnáctky střelou k tyči vyrovnal – 1:1.

A to zdaleka nebylo všechno! Už za další tři minuty Mucha v šestnáctce fauloval ex-prostějovského Tomáše Machálka a Málek se z penaltového puntíku nemýlil, přízemní střela k tyči znamenala vedení domácích 2:1. Prakticky z protiútoku Zikl trefil zprava centrovaný míč tak přesně, že skončil pod břevnem Veselého branky – 2:2.

To bylo na dlouhou dobu všechno. V polovině prvního dějství využil Krška propadeného balónu k ostré střele z voleje, kterou ovšem Mucha vykopl. Oba týmy si vytvořily několik standardních situací, nic z nich ovšem vytěžit nedokázaly.

V druhém poločase létaly do prostějovské šestnáctky centry od produktivního Paška, jeho spoluhráči jej ovšem při dobré obranné práci Hanáků či vlastní nepřesnosti nedokázali přetavit v další sukces. Na druhé straně se podobně vedlo Píchalovi. Větší šance přišly až v závěrečných minutách. Dvanáct minut před koncem utekl Zikl, stačil ještě přihrát do parádní pozice Matouškovi, ten ovšem líšeňskou branku přestřelil. Pět minut před koncem nízký Paškův centr málem překvapil Muchu, Kopřivova střela se nevešla mezi tři tyče. Líšeň si tak uchovala domácí neporazitelnost, pokračovala také solidní série eskáčka. 

 

Pozápasové hodnocení trenérů

Pavel ŠUSTR

-trenér 1.SK Prostějov:

„Začátek byl zbytečně hektický. K tomu přispěl i neregulérní zmrzlý trávník. Snad na polovině hřiště to nejspíš klouzalo. Přesto se na něm hrálo na úroveň druhé ligy kvalitní utkání. K bodu mně negratulujte, chci s mužstvem vždy vítězit. Zápas měl svůj náboj až do konce.“

Milan VALACHOVIČ

-trenér SK Líšeň 2019:

„V kabině jsme si řekli, že musíme dát pozor na začátek utkání. Přesto dostaneme za pár vteřin gól. Chtěl jsem, aby hráči hráli jednoduše, ale oba obdržené góly padly ze zpětných přihrávek. Na takovém trávníku se mělo hrát jednoduše. Mám také výhrady v některých částech zápasu k organizaci naší hry. Ale bod s pokorou beru. V závěru měli hosté několik nebezpečných šancí.“

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA – 11. kolo

SK Líšeň 2019 – 1.SK Prostějov 2:2 (2:2)

Branky: 3. Kučera, 8. Málek (p) – 1. Píchal, 9. Zikl

Rozhodčí: Dubravský – Vaňkát, Hurych; ŽK: 39. Silný, 43. Ševčík, 57. Jeřábek (všichni Líšeň). Diváci: 0.

sestava Líšně: Veselý – Pašek, Jeřábek, O. Ševčík, Lutonský – Kučera – T. Machálek (85. Minařík), Málek, Matocha (73. Rolinek), Krška – Silný (73. Szotkowski). Trenér: Milan Valachovič

sestava Prostějova: Mucha – Šmehyl, Sus, Bala, Sečkář – Matoušek, Kopřiva, Spáčil, Jurásek (63. Zapletal) – Zikl (82. Rolinc), Píchal (82. Langer). Trenér: Pavel Šustr