V minulém díle jsme se takříkajíc podívali na zoubek nejlépe postaveným týmům z Prostějovska v I.A třídě Olomouckého KFS, skupině „B“ – tedy Čechovicím, Kostelci na Hané a také Určicím. S nimi však o své místo na výsluní bojují dva další celky, a sice Protivanov a Plumlov. Jejich podzimní příběhy jsou v řadě ohledů odlišné, v jednom jsou si ale tyto týmy velmi podobné, nedařilo se jim na podzim držet stálou výkonnost a kvalitu hry.

V Protivanově proběhla během léta trenérská rošáda, tým se ale jinak změnil minimálně. Nadále v soutěži patří k nejmladším a nejběhavějším, což ostatně ve většině zápasů ukázal. V minulosti měl pověst celku, který nakopává, dobíhá, občas dává góly z brejků. Nyní se ale místy prezentuje i líbivější, kombinační hrou. Jenže body nejsou. Na začátku sezóny to sice vypadalo nadějně, a pokud už Protivanov prohrál, bylo to ze zásady o gól. Závěr podzimní části však připravil Protivanovu těžký los a dvě vysoké porážky s Bělotínem a 1. HFK Olomouc poslaly tým Pavla Musila zpátky na zem. Tedy přesněji řečeno, na jedenácté místo. To je nepochybně velké zklamání, mužstvo ukázalo, že herně má rozhodně na víc.

U Plumlova se naopak překvapení nekonalo, bohužel. Po skvělém úvodu s Čechovicemi totiž začal propadat. A to hodně. Nakonec zaznamenal sešup až na poslední místo tabulky. Tým dostával celý podzim spoustu gólů, nezvládal druhé poločasy. Bojoval často s nepočetným kádrem a v samém závěru nedohrané podzimní části taky s koronavirem. I zakončení sezóny bylo vlastně smolné, Plumlovští se v posledních zápasech začali zvedat, posbírali důležité čtyři body a dostali se do

Co ale na podzim platilo, na jaře už platit nemusí. Navíc jsou tu už teď výroky o třetí vlně, kdoví tedy, kdy se začne hrát. Nebudeme se ale mýlit, když celky z Prostějovska nebudeme považovat ani v této sezóně otloukánky. Nejenže se zachrání, ale budou bojovat o zajímavé příčky. A nad tím musí srdce každého regionálního fotbalového patriota zaplesat.