Poslední akcí sezóny v posledních letech byla tenisová extraliga smíšených družstev. V plánu je i v letošním roce, pokud to situace dovolí, bude se hrát v termínu od 12. do 16. prosince a jednu ze skupin bude hostit také prostějovská tenisová hala.

„Děláme maximum, aby se soutěž mohla i v dnešní složité době odehrát. Pochopitelně jsme připraveni splnit všechna aktuální nařízení. Snad se to povede,“ nechal se slyšet ředitel extraligy smíšených družstev Tomáš Ostarek. „Pokud vše dobře dopadne, představí se šest družstev, protože se již v předstihu ze soutěže odhlásily týmy Jihlavy a Severočeské, což soutěž zjednodušilo,“ dodal Ostarek.

Extraliga se bude hrát ve dvou skupinách v Říčanech a Prostějově po třech týmech systémem každý s každým a vítěz skupiny postoupí do finále v Říčanech. V prostějovské skupině se představí domácí sestava Přerov a Pardubice, v říčanské skupině pak týmy 1. ČLTK Praha, TK Sparta Praha a RPM Oáza Říčany.

„Stejně jako v předešlých letech chceme dát příležitost našim mladým hráčům. Každý extraligový zápas je pro ně dobrou zkušeností. To neznamená, že se nepokusíme uspět. Loni nám postup do finále unikl o jediný zápas. Konkurenceschopní budeme i v novém ročníku,“ předesílá šéftrenér prostějovského tenisu Jaroslav Navrátil.

TK Agrofert Prostějov v semifinálové skupině narazí 12. prosince na loňského finalistu z Přerova. Následně 14. prosince změří své síly s Pardubicemi.

Více se dozvíte z příštího čísla PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, do něhož připravujeme tradiční, byť okleštěný servis MONETA TENISOVÁ EXTRALIGA 2020.

 

Plán skupinových zápasů

 Sobota 12. prosince

Prostějov – Přerov

I.ČLTK Praha – TK Sparta Praha

Neděle 13. prosince

Přerov – Pardubice

TK Sparta Praha – Říčany

Pondělí 14. prosince

Prostějov – Pardubice

I.ČLTK Praha – Říčany