Olomoucký kraj se v roce 2001 stal prvním regionem České republiky, který začal oceňovat své úspěšné sportovce a stal se vzorem pro své následovníky. Od prvního ročníku anketu Nejlepší sportovec Olomouckého kraje společně s vedením kraje pořádá prostějovská TK PLUS a toto spojení zatím pouze v jednom případě přerušila koronavirová pandemie.

„Byli jsme u zrodu ankety a máme radost, že se z toho stala tradice, která trvá již dvacet let. Těší nás, že máme stále důvěru vedení kraje, a věříme, že toto partnerství bude pokračovat i v dalších letech,“ řekl jednatel TK PLUS Petr Chytil.

Hejtmanství dává do rozvoje sportu v regionu miliony korun ročně. Nejen na vlastní činnost sportovců, ale investuje také do rekonstrukcí sportovního zázemí a přispívá třeba i na výchovu nových trenérů. Zvláštní důraz klade na podporu sportovců s hendikepem a významné postavení má v této oblasti také anketa Nejlepší sportovec Olomouckého kraje. „Nezáleží na tom, zda vyznáváte populární sportovní aktivity, nebo se věnujete takzvanému menšinovému sportu, který je zrovna teď stranou zájmu médií. Každý sport je sám o sobě výhrou, když se dělá srdcem,“ uvedl během slavnostního večera Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Loňský rok, kdy vyhlášení nemohlo kvůli covidu proběhnout, je zapomenut. Letošní slavnostní večer již mohl proběhnout v tradičním slavnostním hávu a naznačil, že se doba uklidňuje. „Máme za sebou složité období, které se podařilo zvládnout s podporou Olomouckého kraje a města Prostějov. Moc si toho vážíme a doufáme, že další roky už budou klidnější,“ přeje si za TK PLUS Petra Černošková.