Na přelomu května a června absolvovali parašutisté Armádního sportovního oddílu Dukla Prostějov poslední výcvikový tábor v zahraničí před nadcházejícím mistrovstvím světa CISM 2022, jež proběhne od 20. do 30. června v Rakousku.

Zmíněné soustředění za hranicemi ČR trvalo pět dnů a velmi se vydařilo. „Letošní vojenský šampionát má hodně brzký termín a nemůžeme se tedy připravit tak dobře, jako kdyby sezóna trvala o tři měsíce déle. Přesto však věřím, že jsme udělali maximum. A dosaženými výsledky minimálně navážeme na úroveň z loňského roku,“ uvedl Libor Jiroušek, hlavní trenér ASO Dukla reprezentujícího Českou republiku na vrcholných akcích.

O blížícím se 45. armádním MS v Güssingu prozradil jednu zajímavost. „Přesnost přistání i skupinová akrobacie se tam budou skákat z vrtulníku UH-60 Black Hawk, který se proslavil ve filmu Černý jestřáb sestřelen,“ sdělil Jiroušek s úsměvem ještě před cestou na úvodní závod Světového poháru na přesnost přistání 2022 do Rijeky. „V Chorvatsku máme jedinou možnost vyzkoušet aktuální závodní formu před mistrovstvím světa,“ uvažoval Jiroušek.

Jak prostějovští parašutisté v prvním dílu letošního SP na Balkáně dopadli, o tom si přečtěte v příštím vydání Večerníku!