Jak trénovali poslední dobou mládežničtí házenkáři TJ Sokol Centrum Haná? Že by v Městské sportovní hale Kostelce na Hané, kde mají obvyklé domácí prostředí, s povinnými rouškami na obličejích? Ale kdepak! Místo zdraví nebezpečných pokusů o sportování s nepříjemným omezením dýchacích cest raději zvolili přípravu venku pod otevřeným nebem.

„V neděli 6. prosince se po dlouhé nucené pauze konečně uskutečnil první trénink skupinky deseti našich mladších žáků. Hlavní část byla zaměřená na koordinaci pohybů, odraz, běh a samozřejmě i zábavu. Díky sluníčku si trénink všichni užili. Pokud počasí dovolí, budeme v nejbližší době pokračovat,“ informoval trenér této věkové kategorie v Centru Haná David Jurečka, který je současně aktivním hráčem i asistentem kouče v druholigovém mužstvu TJ Sokol II Prostějov.

Tam příprava stojí zatím úplně, čeká se na další vývoj ohledně koronaviru. Momentálně bohužel se slábnoucí vírou, že by se po Novém roce mohlo začít normálně trénovat a 16. ledna restartovat soutěž, jak zní jedna z variant možného uskutečnění na podzim přerušené sezóny. Aktuální situace s šířením covid-19 takovému scénáři bohužel nenasvědčuje, na řadu zřejmě budou muset přijít méně příznivé varianty.

„Já se obávám, že pokud se obecně nezmění přístup vedení našeho státu k řešení koronavirové otázky a nadále budou omezováni všichni bez rozdílu, tak tento soutěžní ročník nedohrajeme asi vůbec. Stejně jako minulý. A dvě nedokončené, v podstatě anulované sezóny za sebou, to už by byla pro sport obrovská rána. Což se samozřejmě netýká zdaleka jen házené,“ vyřkl nahlas stále reálnější hrozbu hlavní lodivod prostějovských házenkářů Tomáš Černíček.