Klid o Vánocích? Prostějovští hokejisté si na něj musí nechat zajít chuť. Zatímco ještě nedávno to vypadalo, že nejbližší zápas po středečním souboji se Vsetínem je čeká až po Novém roce, nyní je jasné, že ještě letos budou dohrávat odložené utkání proti Porubě. Snad v trošku veselejším gardu, zpět se má totiž vrátit několik hráčů, kteří by jinak patřili k základní sestavě. Z toho důvodu připouští sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal rovněž změny v sestavě, zejména v útoku.

 

„Doufám, že třicátého už bude hrát Petr Chlán, měl by být určitě připravený také Aleš Sova. Ale nad Michalem Gagem a Kryštofem Ouřadou pořád visí otazník, chtěli bychom, aby v první polovině ledna už byli v sestavě,“ prozradil Vykoukal. A následně byl konkrétní v případných posunech. „Pokud se vrátí Gago, musíme počkat, jak bude vypadat. Přece jen měl operaci ramene a bude s tím asi bojovat. Nebude to jednoduché zpátky naskočit. Ale kdyby to šlo, tak formace Gago – Bartoš –Mrázek byla v letní přípravě excelentní,“ varuje soupeře před staronovou hrozbou.

Hráči měli mít v těchto dnech původně volno, nyní je ale čeká zápas den před Silvestrem. „Tak oni ho měli už letos docela dost. Navíc ten program je našlapaný, museli jsme nějak reagovat na to, že Poruba nemohla s námi zápas odehrát. Budeme se proto snažit na utkání co nejlépe připravit a vyhrát ho,“ plánuje Jiří Vykoukal. I v době Vánoc tedy tréninky pojedou na plné obrátky. Navíc se Jestřábi vrátí k nedávno vyzkoušenému modelu z doby, kdy se připravovali na návrat k ostrým zápasům. Čekají je přáteláky mezi sebou. „Něco tam bude,“ pousmál se jeden z asistentů lodivoda Šejby. „Uděláme si takové dva mikrocykly a určitě si budeme chtít dát zápas mezi sebou, aby kluci byli co nejlépe připraveni,“ přidal Vykoukal. Jestřáby každopádně čeká těžký program. Vždyť Poruba i přes nedávné neúspěchy patří k nejsilnějším týmům Chance ligy. A Jihlava, s níž se hokejisté utkají po Novém roce, je jejím lídrem. I proto se oslavy Vánoc na ledě moc nečekají. „Moc prostoru na nějaké srandičky tam asi nebude, spíše se budeme připravovat na to, abychom měli dobré výsledky,“ plánuje sportovní manažer prostějovských hokejistů.