Dres BK Olomoucko nebude chybět ani na letošním Utkání hvězd Kooperativa Národní basketbalové ligy. V sestavě Mladých pušek se představí David Pekárek, křídlo týmu z Hané. Exhibiční zápas se bude konat ve středu 30. prosince v Ústí nad Labem.

Základní pětky vybírali kapitáni obou výběrů. Rozehrávač Ondřej Sehnal bude mít v týmu Mladých pušek na křídlech Patricka Samouru a Matěje Svobodu a pod košem Haydena Daltona a Šimona Puršla. Křídelník Šimon Ježek do výběru Mazáků nominoval na rozehrávku Ondřeje Šišku, křídlo Lamba Autreyho a pivoty Jiřího Jelínka s Jakubem Krakovičem.

Stejně jako v předešlých letech přestávky mezi čtvrtinami zpestří doprovodné soutěže. Po první části utkání proběhne Hyundai Shoot-out, kdy se ukáže šest top snajperů Kooperativa NBL v boji proti času a sobě samým. Na pětadvacet střel budou mít rovnou minutu.

Poločasová pauza bude patřit soutěži Kooperativa Faktor 1on1 Challenge. Vybraní hráči s individuálními schopnostmi si to mezi sebou rozdají ve vyřazovací soutěži. Play-off se bude hrát do pěti bodů, finále do sedmi. Pro vítěze je připravena prémie ve výši třicet tisíc korun.

Poslední soutěží bude Basketking Slam Dunk Contest ve smečování. Také basketbaloví letci si zahrají o třicet tisíc korun. Pro všechny členy vítězného týmu je připravena luxusní sada hodinek Lotus z limitované série.

Základní formát zůstává stejný. Opět se proti sobě postaví týmy Mladých pušek do 27 let a Mazáků. Změnou je délka střetnutí. Oproti klasickému zápasu se hraje 4x5 minut čistého času. Trenéry byli jmenováni Lubomír Růžička z Brna a Dino Repeša z USK Praha. Přímým přenosem vysílá tradiční basketbalovou show kanál ČT Sport.