Přetrvávající koronavirový lockdown pro tuzemský neprofesionální sport neznamená, že by konkrétně box v České republice úplně stál. Velkou aktivitu navzdory silně ztíženým podmínkám nadále vyvíjejí především národní výběry včetně dívčího, který od loňska vede jako hlavní kouč Martin Klíč. Na oddílové úrovni vedoucí trenér mládeže BC DTJ Prostějov.

Ten právě nyní pobývá s rohovnickou reprezentací ČR něžného pohlaví mládežnického věku na mezinárodním turnaji v Srbsku (9. až 17. ledna). „Jde o desátý ročník Nationen Cupu v Somboru, což je tradiční a za normálních podmínek vždy kvalitně obsazená akce. Uvidíme, kdo tam kromě nás dorazí v současné covidové situaci,“ nadhodil pro Večerník Martin Klíč.

Na Balkán vycestoval s pěticí svěřenek, kterými jsou juniorky Claudie Tóthová (do 54 kg, stříbrná medailistka z nedávného ME) a Kristýna Václavíková (do 64 kg, SK Prostějov), kadetka Katrin Ivanovová (do 48 kg) a školní mládežnice Julie Poledníková (do 51 kg) a Viktorie Jílková (do 54 kg).

„Nezbytností před cestou do Srbska samozřejmě byly negativní výsledky testů na koronavirus. Příprava probíhala výhradně v klubech individuálním způsobem, neboť za momentálně přísných hygienických opatření nešlo v ČR uspořádat původně plánované společné repre soustředění. Aspoň že v Somboru budou holky smět normálně trénovat a věřím, že tam odboxují i dobré zápasy,“ těšil se Klíč ještě před turnajem.