Raft team Tomi-Remont Prostějov zorganizoval Tomi-Remont Cup 2024, což je každoročně tradiční součást českého závodního kalendáře v raftingu. Tentokrát byla mimořádná změnou svého dějiště, ovšem bez ohledu na to vodáci pořádajícího klubu opět excelovali nejen organizačně, ale i výsledkově.

„Normálně naše závody vždy děláme na Labi pod Špindlerovým Mlýnem, ale tam to letos kvůli opravám koryta řeky nešlo. Proto jsme hledali náhradní řešení a našli ho díky vstřícnosti rakouských kolegů, kteří nám umožnili Tomi-Remont Cup 2024 uspořádat na tamní řece Salze,“ řekl Večerníku kapitán prostějovských raftařů David Lisický.

„Během celého víkendu panovalo ideální počasí, stav vody byl naprosto optimální. A protože Salza je opravdu krásná řeka v nádherné přírodě, tak věřím, že si letošní ročník naší akce i přes změnu dějiště všichni účastníci a diváci moc užili,“ konstatoval spokojený Lisický.

Radost mohl mít rovněž z kvalitních výkonů jednotlivých posádek „domácího“ TR. Fantasticky jim vyšel hlavně sobotní den patřící Českému poháru R4 (čtyřmístných člunů), kde lodě Prostějova ovládly všech pět kategorií, do nichž nastoupily!

Vyhráli tudíž muži TR ZUBR (Václav Kabrhel, Václav Kristek, David Lisický, Filip Jelínek), ženy TR OMEGA Tygříci (Pavla Procházková, Kateřina Vacíková, Zuzana Valtrová, Lenka Vandasová), muži U23 TR HROM (Alva Beier, Radek Němec, Matěj Šťastný, Ondřej Veselý), junioři TR JEWS (Matyáš Bek, Jakub Ruffer, Adam Slezák, David Šrámek) i veteráni TR MASTERS (Michal Hric, Václav Kabrhel, David Lisický, Jan Šťastný)!

O den později se konalo premiérové mistrovství republiky R4 v mixech, tedy ve smíšených čtyřkách žen s muži. A hanácké kvarteto Václav Kristek, Kateřina Vacíková, Zuzana Valtrová, Filip Jelínek vybojovalo stříbro. Zároveň byl na programu ČP R6 (šestimístných člunů), v němž triumfovali junioři TR KRAT i veteráni TR MASTERS a druhá místa přidali jak muži TR ZUBR, tak muži U23 TR HROM.

„Musím říct, že se nám opravdu dařilo a jezdili jsme fakt dobře. Sobota byla úplně super, povedla se také neděle. Myslím, že i po organizační stránce můžeme být spokojení, vše klapalo bez problémů. Chci moc poděkovat všem členům našeho oddílu a rovněž statutárnímu městu Prostějov i Olomouckému kraji za podporu, která nám velice pomáhá,“ uzavřel David Lisický.

 

VÝSLEDKY TOMI-REMONT CUPU 2024 – SALZA (RAKOUSKO)

Sobota – Český pohár R4

Muži: 1. TR ZUBR (Kabrhel, Kristek, Lisický, Jelínek).

Ženy: 1. TR OMEGA Tygříci (Procházková, Vacíková, Valtrová, Vandasová).

Muži U23: 1. TR HROM (Beier, Němec, Šťastný, Veselý).

Junioři: 1. TR JEWS (Bek, Ruffer, Slezák, Šrámek).

Veteráni: 1. TR MASTERS (Hric, Kabrhel, Lisický, Šťastný).

Neděle – mistrovství republiky R4

Mix: 2. TR MIX (Kristek, Vacíková, Valtrová, Jelínek).

Neděle – Český pohár R6

Muži: 2. TR ZUBR (Hric, Kabrhel, Kristek, Lisický, Šmoldas, Jelínek).

Muži U23: 2. TR HROM (Beier, Bek, Němec, Šrámek, Šťastný, Veselý).

Junioři: 1. TR KRAT (Bek, Hovorka, Ruffer, Slezák, Šrámek, Šťastný).

Veteráni: 1. TR MASTERS (Boček, Hric, Kabrhel, Lisický, Pospíšil, Šťastný).