Prostějov – Léto je zde. Lidé včetně řady sportovců se rozutekli na dovolené a mnoho závodníků či hráčů si tak načas dává pauzu. Ne tak posádka Romana Burgeta z Konice. Také konec června byl ve znamení závodění. Koničtí přitom plynule navázali na předešlou účast na slovenském mistrovství, kde se jí výborně dařilo, posádka z Prostějovska totiž závod pod Tatrami ovládla. Nyní ji čekala poněkud jiná trať, s jiným převýšením a terénem.

„Koncem června jsme pokračovali v Hustopečích v rámci slovenského mistrovství, kde se nám po páteční kolizi a problémech s dobíjením podařilo sobotní etapu vyhrát. Celkově jsme se umístili na třetí příčce,“ uvedl Roman Burget.
Se svou posádkou tak pokračuje ve velice úspěšné sezóně. A to vzdor technickým i netechnickým problémům. Ani počasí totiž k závodníkům nebylo zrovna milosrdné. „Byl to pro nás velmi těžký závod v extrémně vysokých teplotách a jsme moc rádi, že se nám ho nakonec podařilo dokončit. V průběžném pořadí mistrovství Slovenska historických vozidel jsme pak stále na prvním místě,“ usmívá se Roman Burget z konické posádky Team green motosport tvořené ještě Michalem Pochem.