Hořkosladký červen má za sebou lukostřelec Michal Hlahůlek. Úřadující halový mistr ČR se totiž marně ucházel o olympiádu. V Paříži měl poslední možnost se na blížící největší sportovní svátek ještě dostat, bohužel do Japonska neodletí. Na druhou stranu si však zapsal nový český rekord.


„Kvalifikaci v Paříži odstřílel výborně, postoupil jedno kolo, pak ale vypadl. Přesto jeho účast hodnotíme kladně. Navíc poté střílel v mix týmech. Zde už se sice u něj projevila únava, na druhou stranu ale s Maruškou Horákovou udělali nový český rekord,“ prozradila předsedkyně Lukostřelby Prostějov, za kterou Hlahůlek střílí, Magda Robová.
Ani právě prostějovský klub nezahálí, naopak. Kromě náboru dětí se nyní soustředí na ne úplně obvyklou činnost v podobě stavařiny. Začalo totiž vznikat sociální zázemí, na které lukostřelci marně desetiletí čekali. „Začali jsme díky finanční dotaci města Prostějova stavbu. Například Národní sportovní agentura měla podmínky nastavené tak, že bychom nejdřív stavěli a až pak na to dostali peníze,“ konstatuje Robová. V dalších měsících by tak mělo být v areálu lukostřelců rušno. Někteří si udělají brigádu. „Rozhodli jsme se postavit svépomocí, co půjde. Chceme vybudovat zázemí kvalitně, ale zároveň rychle a levně. Takže nás čekají pracovní soboty. A například hrubou stavbu uděláme určitě sami,“ prozradila prozradila předsedkyně Lukostřelby Prostějov.