Výstavba hokejových šaten za zimním stadionem v Prostějově je i nyní v plném proudu. Investice města za bezmála 90 milionů korun s přispěním dotace od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ve výši 40 milionů korun se pomalu, ale jistě chýlí ke konci.

Zastupitelé měli ve středu ještě povinnost odsouhlasit přijetí další dotace, tentokrát z Olomouckého kraje ve výši dvou milionů korun. „Olomoucký kraj nám původně slíbil dotaci osmi milionů korun, takže toto je částka mnohem nižší, než jsme očekávali,“ poznamenal opoziční zastupitel František Fröml (Změna pro Prostějov). „Vím, že toto přesně běželo éterem, že kraj něco sliboval. Nevím, kdo co sliboval, ale zjevné je pouze to, že částka osmi milionů korun byla vrcholem, na co jsme v případě dotací z Olomouckého kraje mohli dosáhnout. Byly nám schváleny miliony dva a zaplaťpánbůh za to,“ konstatoval suše primátor František Jura (ANO 2011).

Drtivou většinou hlasů pak zastupitelstvo dvoumilionovou dotaci na dostavbu hokejových šaten z fondů Olomouckého kraje přijalo.