Skvělé úspěchy si připsali zástupci prostějovského biatlonového klubu na vrcholu sezóny, kterým nebylo nic menšího než mistrovství České republiky v letním biatlonu.

Nejprve se mezi 17. a 19. zářím uskutečnil šampionát pro žáky v Bystřici pod Hostýnem, týden nato se konal ten dorostenecký a „dospělácký“ v Novém Městě na Moravě. Na každé z akcí prostějovští závodníci brali medaili. „Šampionáty nabídly porovnání výkonů více jak čtyřem stovkám nejmladších biatlonových závodníků. Úvod patřil sprintům, nabitý program pokračoval, aby jej zakončily atraktivní hromadné závody,“ ohlédl se za MČR 2021 klubový trenér Roman Večeřa. A přidal úspěchy Prostějovanů. „Rozšířit sbírku medailí se podařilo Emě Švancarové za 3. místo ve sprintu W15. Dále 35. místo brala Julie Vlková, 23. místo Nikola Zajíčková v kategorii W14, 11. místo Jakub Koukal a 32. místo Stanislav Melcr v kategorii M15. V závodě s hromadným startem byla 30. Julie Vlková, na 30. místě se umístil Jakub Koukal a 33. byl v kategorii M15 Stanislav Melcr. Mezi ženami W15 obsadila 11. příčku Eva Švancarová,“ vypočítal Večeřa.

Prostějovským biatlonistům se ale dařilo i na Vysočině. Víkend nabídl tři disciplíny: sprint, supersprint a vytrvalostní závod. A zejména vytrvalost se ukázala jako silná stránka některých závodníků z Hané. „V příjemném počasí babího léta se dařilo Františku Ševčíkovi, který ovládl vytrvalostní závod a stal se tak mistrem České republiky v kategorii M15. Dále ve svých kategoriích 17. místo brala Nela Hájková, 13. místo Elen Melcrová a 20. místo Tomáš Ševčík. 21. byl Max Černý v kategorii M 46,“ prozradil Večeřa, který sám také závodil. A vybojoval ve své kategorii páté místo. Těsně pod stupněm vítězů se ve sprintu ještě umístil František Ševčík. Nela Hájková byla 18. Elen Melcrová 11. Mezi muži skončil 5. Roman Večeřa, 14. Tomáš Ševčík a na 23. místě se umístil Max Černý. !Klub svým členům poděkoval za dobré výkony a výbornou reprezentaci,“ dodal Roman Večeřa.