Na úplný závěr roku 2021 vyrazili parašutisté Armádního sportovního oddílu Dukla Prostějov ještě jednou na Blízký východ vstříc asijskému kontinentu. Tentokrát zápolili v hlavním městě Spojených arabských emirátů při mezinárodním klání na přesnost přistání – a opět dosáhli medailového zisku.

 

„Závod v Dubaji se koná tradičně. Původně měl proběhnout už loni, ale stejně jako světoznámá výstava EXPO 2020 byl kvůli epidemii koronaviru přesunut na letošní rok,“ prozradil trenér reprezentace České republiky v klasickém parašutismu Libor Jiroušek.

Od 8. do 17. prosince se soutěžilo nejen v přesnosti přistání tohoto odvětví, ale také v přistání na rychlých padácích či ve skupinové akrobacii ve větrném tunelu. „My jsme do Dubaje odcestovali v sestavě Jiří Gečnuk, Hynek Tábor, Bonifác Hájek, Ondřej Žák a já,“ upřesnil Jiroušek, pro kterého šlo o loučení s aktivní závodní kariérou.

Dál již bude pouze koučem. A proto měl radost, že i tahle derniéra nezůstala bez umístění na stupních vítězů. „Po prvotních technických i časových problémech jsme se nakonec prosadili a v hodnocení družstev vybojovali druhou pozicí stříbro za vítěznou Itálií, ale před třetím Ruskem i všemi ostatními. Mezi jednotlivci skončil nejlépe Hynek Tábor pátý,“ informoval Jiroušek.

Spokojenost jeho i parťáků podpořil ještě jeden mimořádný zážitek netýkající se sportu. „Závěrem bychom chtěli poděkovat Marku Nogovi z firmy SUBFOSSIL OAK, který nás provedl českým pavilonem na výstavě EXPO a nadstandardně se o nás postaral i při dalších opakovaných návštěvách. Moc děkujeme,“ vzkázal Jiroušek.