Z tradičního projektu Prostějovská zima 2021 zůstalo vinou obav z šíření koronaviru jen torzo, většina plánovaných akcí byla zrušena. Aktuální ročník Hanáckého curlingu na mobilním kluzišti u muzea však přežil a proběhl v téměř plném rozsahu.


Jen úvodní turnaj ze čtyřdílné série se právě kvůli covidu nepovedlo uskutečnit. Další dvě pokračování už se za dodržování stanovených hygienických pravidel normálně konala. A nyní je na řadě závěrečný čtvrtý turnaj coby vyvrcholení celého seriálu.
Hrát se bude v pátek 7. ledna od 18.00 hodin, již teď je přihlášeno devět družstev a další se mohou ještě hlásit on-line přes elektronický systém na webových stránkách www.sportcentrumddm.cz. Předchozí dva díly ovládly týmy FCD a SK Sali, které tím získaly zájezd na Vídeňský ledový sen. Stejná cena je připravena rovněž pro poslední vítěze.
Hanácké curling navíc jako obvykle uzavře celý program mobilního kluziště, jež bude po jeho skončení rozebráno až do příští zimy. Sedmý leden přitom zpestří jedna zajímavá doprovodná akce. „V den turnaje bude prezentována i metaná, což je obdoba curlingu. Osobně ji představí metaři z SKM Strojař Přerov,“ pozval za organizátory ze Sportcentra DDM Prostějov Karel Ondrůj.