Třetí sezonu v dresu BK Olomoucko Lukáš Palyza nedokončí. Hráč po vzájemné dohodě s klubem z ligového basketbalového Olomoucka odchází, v nejvyšší domácí soutěži ovšem bude nadále působit v sestavě nymburských šampionů. Do kádru hegemona české scény se vrací po šesti a půl letech. Smlouvu podepsal do konce probíhající sezóny s roční opcí.


Klub BK Olomoucko vnímá, že Lukáš Palyza patří do kádru reprezentace a chce se prosadit do nominace na mistrovství Evropy, které bude v příštím roce hostit Česká republika. Reprezentovat na špičkové akci před vlastními fanoušky se hráči může podařit třeba i pouze jednou za kariéru a na šampionát se může optimálně připravit v elitním klubu, kterým Nymburk je.

„Hledali jsme posílení pro náš kádr, jelikož Petr a Jerrick jsou zranění. Lukáš Palyza je prověřeným hráčem, který nám může opravdu pomoci. Jako mladý už Nymburkem prošel, takže ví, co ho čeká a co to znamená hrát za Nymburk. Nyní je navíc zkušenějším a mnohem lepším hráčem než tehdy. Chci opravdu poděkovat našemu managmentu a majitelům, že byli schopni takto reagovat. Zvláště v těchto těžkých časech. Ukazuje to, jak je náš klub ambiciózní,“ okomentoval novou posilu trenér Nymburku Oren Amiel.

Lukáš Palyza v sestavě BK Olomoucko výrazně přispěl k zisku bronzové ligové medaile v sezoně 2018/2019 i třetímu místu v Českém poháru. Svým skvělým bezchybným profesionálním přístupem k tréninku byl vzorem pro mladé hráče a přispěl k jejich výkonnostnímu růstu. Jako opora a skvělý střelec se přes výkony v BK Olomoucko probojoval až do závěrečné nominace na mistrovství světa v Číně, kde tým obsadil šesté místo. I přes nevydařený start do letošní sezóny je druhým nejlepším střelcem soutěže za Jakubem Šiřinou.

„Spojení Lukáše Palyzy a BK Olomoucko bylo oboustranně úspěšné a hráči v další kariéře přejeme jen to nejlepší,“ potvrdilo přestup vedení klubu. O náhradě se nyní intenzivně jedná. BK Olomoucko se i nadále bude snažit zabudovat do kádru mladé hráče v kombinaci se zkušenými hráči. "Je to sázka na budoucnost klubu," deklaroval již několikrát sportovní manažer Michal Pekárek.