Velkým úspěchem Univerzity Palackého skončil první ročník Univerzitní basketbalové ligy, jehož finálový turnaj hostila olomoucká sportovní hala. Muži, v jejich sestavě nastoupilo několik bývalých i současných prostějovských Orlů, získali historický titul.

„Finálový turnaj i celý průběh premiérového ročníku ukázaly, že jde o zajímavý projekt, který má svoji budoucnost. Rozhodující zápasy měly dobrou úroveň, jen se příště pokusíme upravit termín Final Four aby nekolidoval s ligovými soutěžemi,“ hodnotil zápasy Petr Reich ředitel Univerzitní basketbalové ligy, kterou pořádala Česká asociace univerzitního sportu. „Zájem hráčů i hráček byl velký, ohlasy jsou vesměs pozitivní. Univerzitní basketbalová liga má rozhodně budoucnost,“ dodal Reich.

V semifinále mužský výběr porazil 79:60 reprezentanty Karlovy Univerzity a v rozhodujícím duelu MU Brno 88:56. „Finále bylo možná snadnější než semifinále. Bylo vidět, že řada kluků spolu pravidelně hraje a trénuje. Na palubovce si dokázali vyhovět. Vítězství si zasloužili,“ uvedl trenér vítězů Karel Hůlka.

Úspěch svých spolužáků podpořily také ženy, ty skončily na druhé příčce. Nejprve porazily VŠE Praha 71:58, ve finále prohrály s UK Praha 46:86. „Vzhledem k síle soupeřů bylo stříbro maximem a bereme to jako úspěch,“ řekl Reich, který vedl ženský výběr pořadatelské vysoké školy.