V netypickém formátu se odehraje letošní ročník druhé nejvýznamnější domácí soutěže. O Hyundai Český pohár budou usilovat výhradně týmy Kooperativa NBL. V průběhu ledna se odehraje osmifinále, na které naváže závěrečný turnaj osmi celků a ten bude hostit nymburský areál.

„Vzhledem k tomu, že své zápasy týmy z nižších soutěžích nehrají, byla to jediná možnost, jak zařídit, aby Český pohár neměl nucenou přestávku. V příští sezóně se snad již vše vrátí do běžných kolejí,“ vysvětluje dočasnou úpravu pohárové soutěže vedení České basketbalové federace.

Přímo do čtvrtfinále byly nasazeny týmy Nymburka, Opavy, Svitav a Pardubic. Toto kvarteto bude doplněno o úspěšné osmifinalisty. V předkole Kolín narazí na Děčín, Ústí nad Labem vyzve USK Praha a Nová huť Ostrava Brno. Hráči BK Olomoucko se pokusí vyřadit Královské Sokoly z Hradce Králové. „Hrát se bude na dva zápasy, může tedy rozhodovat skóre. Uvidíme, jak se nám bude dařit. Soutěž chceme odehrát důstojně. Pokusíme se dostat do finálového turnaje,“ říká trenér BK Olomoucko Predrag Benáček.

První utkání série Olomoucko odehraje ve středu 20. ledna na půdě soupeře, odveta se uskuteční v prostějovské hale Sportcentra DDM o týden později. „Myslím, že je jedno, kde začínáme. Bude to prostě zápas na osmdesát minut s týdenní přestávkou,“ poznamenal Benáček.

Finálový turnaj osmi nejlepších se odehraje od 10. do 14. února v nymburském sportcentru. Ve středu a ve čtvrtek proběhnou čtvrtfinálové zápasy, po pátečním volnu budou v sobotu na programu semifinálové duely a 14. února finále a střetnutí o třetí místo.