S převahou vlastních odchovanců vstoupí do nové sezóny v první lize basketbalisté BCM Orli Prostějov. Řada z nich ještě patří do juniorského věku, už v minulém ročníku ale získali cenné zkušenosti z mužského basketbalu a ty se budou snažit maximálně využít. Ambice budou dle vyjádření šéfa klubu Michala Müllera vyšší než jen pouhá záchrana. Kam až tedy doletí osamostatnění Orli?

„V soutěži opět budeme mít jeden z nejmladších kádrů, přesto budeme oproti předchozí sezóně o něco zkušenější. Většina kluků si první ligu vyzkoušela, herně se díky tomu posunuli a nepůjdou do neznáma. Proto věří, že i výsledky budou lepší,“ říká na začátku sezóny trenér Orlů Michal Pešta.

Ve východní skupině základní části soutěže nebudou hráči Prostějova patřit mezi favority na první příčky, s většinou soupeřů však můžou odehrát naprosto vyrovnané partie s reálnou myšlenkou na vítězství. „Do naší skupiny spadl z Kooperativa NBL Hradec Králové, ten bude silný. Na špici budou tradičně Svitavy, nebezpečný zůstane Nový Jičín. Ale hrát se dá s každým,“ odhaduje předseda Orlů Michal Müller.

Hned v úvodním kole soutěže narazí hráči Prostějova na velice silného protivníka. V domácím prostředí přivítají svitavské Tury, kteří by opět měli atakovat čelo východní skupiny prvoligové tabulky a patří mezi hlavní kandidáty na postup do nadstavbové skupiny, která bude hrát o 1. až 6. místo. „Půjde opravdu o pořádně těžký start, ale možná je to dobře. Kluci jsou natěšení, mají velkou chuť odehrát dobrou sezónu. V přípravě jsem je často musel na tréninku krotit, z toho mám dobrý pocit. Snad se to ukáže naplno na palubovce během mistrovských zápasů,“ přeje si kouč Pešta.

Zápas proběhne v pátek 15. září od 19.00 na palubovce prostějovské haly Sportcentrum-DDM.

 

18 lista basket