Na úspěch z posledního kola základní části Kooperativa NBL navázali basketbalisté BK Olomoucko v úvodu nadstavby, když ve skupině A2 ovládli své první dva zápasy. V průběžné tabulce tak přeskočili Ostravu a na desátou pozici, ze které se postupuje do předkola play-off, ztrácí osm kol před koncem už jen dvě výhry. Povede se zmrtvýchvstání, nebo šlo jen o záblesk papírově oslabeného týmu?

Situaci ve skupině A2 momentálně komplikují odložené zápasy Královských Sokolů. To ale může být pro Olomoucko výhoda, protože díky tomu mají utkání z Hradcem Králové k dobru, což může hrát svoji roli. V každém případě ale stále mají Hanáci co dohánět. „Ztráta na předkolo není malá. Na to ale nechceme myslet. Plánujeme vždy přípravu na příští zápas. Ten chceme vyhrát. Na co to bude stačit, zjistíme později,“ nechce nad tabulkou příliš spekulovat trenér Michal Pešta.

Také kouč však uznává, že odložení utkání s Hradcem může mít svoji váhu. Pokud se tým udrží na vítězné vlně, narazí na těžkého protivníka ve chvíli, kdy bude mít potřebné sebevědomí. „Může to být drobná výhoda, pokaždé ale rozhodne konkrétní výkon na palubovce,“ připomíná Pešta.

V každém případě poslední výsledky kabinu povzbudily. Hráči cítí, že můžou ještě napravit dojem z rozpačité sezóny. To by se podařilo pouze ve chvíli, kdy Olomoucko postoupí do vyřazovací části Kooperativa NBL. „Je to náš cíl. A nebereme to jako žádné sci-fi. Všichni jsou teď porazitelní a my nic nevzdáváme,” prohlásil za kabinu David Pekárek, jedna z klíčových osobností v týmu. „Musíme hrát dobře především v obraně. Ta nás trápí celou sezónu. Pracujeme na tom a snad to už začíná přinášet ovoce,“ doufá Pekárek.

KAM PŘÍŠTĚ

SKUPINA A1

4. kolo, středa 10. března, 17.45 hodin: Nymburk – Brno (čtvrtek 11. března, 17.00), Pardubice – USK Praha (17.30), Kolín – Opava.

5. kolo, sobota 13. března, 18.00 hodin: USK Praha – Nymburk (17.30), Opava – Pardubice.

SKUPINA A2

dohrávka 3. kola, pondělí 8. března, 19.00 hodin: Ústí nad Labem – Hradec Králové.

4. kolo, středa 10. března, 18.00 hodin: Svitavy – Ústí nad Labem (17.00), Ostrava – Hradec Králové (17.30), Olomoucko – Děčín.

5. kolo, sobota 13. března, 19.00 hodin: Hradec Králové – Svitavy (17.00), Děčín – Ostrava (18.00), Ústí nad Labem – Olomoucko.