Basketbalisté BK Olomoucko předčasně uzavřeli své působení v probíhajícím ročníku Kooperativa NBL. Pro Radovana Kouřila a Davida Pekárka ale sezona neskončila. Klíčový rozehrávač Hanáků před play – off posílil Opavu, nejlepší střelec týmu zase bude pomáhat Kolínu.

 

„Jsem rád, že jsme se s Kolínem na mém působení do konce sezony dohodli. Budu se snažit týmu pomoci jak jen to bude možné a završit sezónu úspěšnou cestou ve vyřazovací části soutěže,“ řekl k novému angažmá Pekárek, který byl v Olomoucku nejlepším střelcem svého týmu.

Kolín prožívá skvělou sezonu, v nadstavbové skupině A1 bojuje s Opavou o druhé místo a ve vyřazovací části bude usilovat o ligovou medaili. Proto také klub Pekárka přivedl. „Rozhodli jsme se na základě posilování ostatních týmů před play-off. Jsme si vědomi, že vyřazovací část bude těžká a my nechceme naši veleúspěšnou sezónu a dosavadní výsledky nechat jen tak být,“ komentoval posílení sestavy trenér Kolína Miroslav Sodoma. „Od Davida si slibujeme, že nám pomůže, získali jsme zkušeného hráče na perimetr,“ těší Sodomu.