Týdenní pauzu měli po posledním mistrovském utkání hráči Olomoucka. Řada z nich se ale v pondělí 12. dubna, tj. dnes, vrátí do tréninku, bude se udržovat v kondici a pracovat na vylepšení individuálních dovedností. Trénovat bude prakticky celé mladé jádro BK Olomoucko. Příprava se bude týkat Lukáše Sychry, Dominika Štěpána, Erika Klepače, Adama Klepače, Jana Trávníčka, Pavla Dohnala. K dispozici bude také Lukáš Feštr.

„Jedna sezóna sice skončila, naše práce ale ne. Hlavně mladí kluci potřebují neustále pracovat, jinak se zlepšovat nebudou. V předchozích měsících se výkonnostně zvedli, nemůžeme jejich růst zastavit,“ objasňuje sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek. „Přechod do dospělého basketbalu je složitá záležitost. Je třeba využít každý volný časový prostor, aby kluci byli připraveni, až se rozběhne další soutěžní ročník,“ je přesvědčený Pekárek.

Za normální situace by celá řada hráčů zůstala v zápasovém rytmu a bojovala by v první lize v sestavě BCM Orli Prostějov. Nižší soutěže ale stojí a to je pro basketbalisty nastupující generace problém. „Všichni se snaží pracovat na progresu nadějných basketbalistů, kteří již přerostli juniorské a výkonnostní soutěže. Někomu se může zdát, že neustálé opakování signálů k ničemu nevede, ale není to pravda, naopak. Opakováním se každá akce zrychluje a automatizuje. Když máte signály pod kůží a děláte je automatiky, získáváte nad soupeřem převahu. Nestačí totiž odpovídajícím způsobem reagovat,“ vysvětluje přínos tréninku ve volném období sportovní manažer Olomoucka.

Hráči budou kombinovat přípravu na palubovce s nabíráním kondice v posilovně a udržováním fyzičky při běhání. „Pestrost je důležitá, díky ní nehrozí, že by se z tréninku stalo nějaké rutinní cvičení,“ míní Pekárek.