Prakticky všechny sportovní soutěže aktuálně odpočítávají start dalšího ročníku. To však neznamená, že dění v jednotlivých klubech utichlo. Například basketbalistky K2 Prostějov se nyní chystají na velmi důležité akce, a to včetně reprezentačních. Hned tři hráčky totiž bojují o reprezentaci.

 

„Za velký úspěch považujeme účast našich hráček Anety Kytlicové, Terezy Kašpárkové a Johany Hnízdilové na výběrových reprezentačních kempech kategorií U15 a U16,“ pochlubil se šéf ženského basketbalu v Prostějově Bohdan Hnízdil.

Není to přitom poprvé, co Prostějovanky pokukují po reprezentaci. „V kategorii U16 je Aneta v užším výběru, a má dost velkou šanci na finální nominaci. I zbylé holky mají solidní příležitost, zahrát si reprezentační výběry. Je to velký úspěch, že se dokáží i holky z menšího klubu dostat do nároďáku,“ kochal se Hnízdil.

Také starší hráčky však čekají líté boje o nejvyšší českou soutěž kadetek. „Snažíme se získat extraligu pro U17, ať ty hráčky tady jsou, aby zde vydržely a měly zde tu nejlepší možnou soutěž. A nemusely dojíždět do Brna nebo třeba Ostravy, kde je tato soutěž nejblíž,“ prozradil první muž basketbalistek SK K2.

Boje, v nichž se utká ve dvou skupinách šest týmů, proběhnou 19. června v Prostějově. Kadetky jsou však jen jedním z mnoha týmů, které klub přihlásil. „Jinak do příští sezóny bude přihlašovat oblastní přebory v kategoriích U11 a U12 a ligy v kategoriích U14, 15, 17 a 19. Kromě U13 tak máme obsaženy všechny kategorie mládeže,“ konstatuje Bohdan Hnízdil. Ženy se však ani tentokrát neuskuteční. Už do minulého ročníku nebyly přihlášené. „Zatím vůbec ne. Ani si nedělám iluze dlouhodobě. Holky v této kategorii se rozprchnou a nějak se nedaří nám je tady udržet, aby hrály, co chtěly,“ uzavírá Hnízdil s povzdechem k dění v ženském prostějovském basketbalu.