Na půdě Brna by se měli basketbalisté BK Olomoucko vrátit do kolotoče Kooperativa NBL. Dohrávka 2. kola nejvyšší české soutěže, která se měla původně hrát v polovině září, je naplánovaná již na tento pátek 13. listopadu.

„Pokud se nic nezmění, pojedeme do Brna. Následovat by mělo domácí utkání proti Svitavám. Snad se do té doby již nic nezmění, potřebovali bychom mít dané termíny, podle kterých by se dala plánovat příprava,“ přiblížil program týmu v nejbližší době kouč Predrag Benáček.

Moc času na přípravu na restart soutěže basketbalisté příliš nemají. V hale můžou trénovat teprve od poloviny minulého týdne, což je velká komplikace. Pro všechny kluby je situace hodně nepříjemná. „Nedá se nic dělat. Když chceme hrát, musíme to přijmout. Je to ovšem složité, z jedenácti hráčů si hned deset prošlo nemocí. Na tréninku je vidět, že pauza nikomu neprospěla. Když trénujeme ve vysoké intenzitě, kluci se unaví rychleji než před nucenou přestávkou,“ všiml si Benáček.

I díky tomu počítá kouč, že se do zápasů vždy zapojí maximální počet hráčů a sestava se bude v rámci možností často prostřídávat. Tímto způsobem bude možné udržet potřebné tempo. „Jiný způsob neexistuje. Docela velký prostor musí dostat i mladí kluci. Nemůžeme základní rotaci zatavit, to by k ničemu nevedlo. A navíc bychom riskovali zranění našich klíčových hráčů z přetížení,“ tvrdí kouč BK Olomoucko.

Aktualizovaný plán zápasů týmu sídlícího v Prostějově vám přineseme v příštím vydání Večerníku.