Kvalitní basketbal se bude hrát v Prostějově i po přestěhování BK Olomoucko do hanácké metropole. Celek BCM Orli Prostějov bude bojovat v první lize. Tým povede Michal Pešta, který bude současně asistentem Roberta Skibniewského u týmu hrajícího Kooperativa NBL. Do prostějovské kabiny se vrací Petr Dokoupil, ten bude mladíkům předávat své velké zkušenosti.

„S Michalem Pekárkem jsme probírali možnosti spolupráce obou klubů. Myslím, že naše dohoda bude oboustranně výhodná. Naši nejlepší mladíci budou mít možnost poskočit do nejvyšší soutěže,“ potvrdil úspěch společného jednání předseda BCM Orli Prostějov Michal Müller.

„Z tohoto pohledu je logickým krokem zapojení trenéra Michala Pešty. Jako hlavní kouč povede naše týmy do 19 a 23 let, v Olomouci bude v pozici asistenta dohlížet i na naše mladé hráče,“ uvedl Müller.

Prvoligový výběr se postupně skládá, jeho osobností by měl být Dokoupil. Zkušený křídelník před lety s Prostějovem v Kooperativa NBL získal čtyři ligové medaile, další přidal v Opavě. V nejvyšší soutěži hrál ještě za Kolín, v posledních sezónách působil v prvoligovém Zlíně.

„Bavili jsme se o této možnosti a obě strany měly zájem. Petr chtěl být doma u rodiny a své práce, my to bereme jako dobrou možnost dostat do kádru potřebné zkušenosti, jež mladým klukům zatím chybí. Domluvili jsme se,“ poznamenal předseda BCM Orli.

Přesto v sestavě bude zastoupena především nastupující generace. Kromě Dokoupila by měl tým táhnout Erik Klepač nebo Jan Trávníček. Ze studií ve Spojených státech se vrací Radim Havel. „Není vyloučeno, že tým během léta doplníme,“ dodal Müller, podle něhož další hráči Orlů Adam Klepač a Jakub Rytíř budou hrát za Olomoucko.