Po dvou zápasech v Polsku odehráli basketbalisté BK Redstone Olomoucko další přípravné utkání v Čajkaréně a soupeřem byli Královští Sokoli z Hradce Králové, které Hanáci porazili 81:69.

Domácí soupeři odskočili už na konci první čtvrtiny. Na jejím konci trefil trojku Feštr a jeho přesný pokus znamenal vedení 22:12. Také ve druhé části se Sokolům nedařilo v útoku a jejich ztráta narůstala. V poločase tak svěřenci Roberta Skibniewského vedli už 42:27, když agresivní obranou trápili svého protivníka.

Po přestávce ve 28. minutě po rychlém protiútoku upravil na 55:34 Jirák, rozhodnuto ale ještě nebylo. Do konce třetí desetiminutovky hosté snížili na 44:59 a ve 35. minutě už Olomoucko vedlo pouze o osm bodů (68:60). V závěru ale opět přidalo pod vlastním košem a mělo koncovku pod kontrolou.

„Byl to pro nás dobrý test. Soupeř nastoupil v kompletní sestavě. Ukázalo se, že budeme konkurenceschopní,“ pochvaloval si kouč BK Redstone Olomoucko Skibniewski. „Zápasy zapadají do našeho plánu. Kvůli němu jsme odehráli také duely v Polsku, kde se hraje hodně fyzicky. Na to musíme být připraveni, podobná utkání nás čekají i v lize, až třeba pojedeme do Děčína,“ dodal trenér.

Hráče Olomoucka čeká další přípravný zápas v pondělí 30. srpna od 18 hodin v Čajkaréně a soupeřem bude vicemistr z Opavy.