Velmi dobrý úvod do sezóny zaznamenaly prostějovské basketbalistky. Hráčky sdružené pod hlavičkou SK K2 Prostějov mají za sebou už tři výhry z celkových čtyř zápasů. Dosud prohrály pouze žačky U14, ovšem velkým rozdílem – rozdrtil je Hradec Králové. „Prohra není překvapením, ale mysleli jsme, že dostaneme pod sto bodů. To se bohužel nepodařilo,“ uvedl předseda basketbalové sekce klubu Bohdan Hnízdil.

V dalších utkáních už ale byly prostějovské basketbalistky úspěšnější. Hráčky U15 mají za sebou už čtyři mače, tři z nich vítězné. Nejprve porazily Ostravu 64:53, v dalším kole zase smetly Havířov poměrem 87:52. Díky třem výhrám jsou v tabulce druhé. Kadetky zase uhrály proti Hradci Králové výsledek 72:55. „Proti kadetkám stál asi nejsilnější soupeř v soutěži. Přesto naše holky vyhrály. Ale celkově se dá u všech týmů říct, že až další kola ukážou,“ uvedl dále Hnízdil. V dalších dvou zápasech si kadetky připsaly výhru a prohru. Víc toho kvůli koronavirové uzávěře nestihly.

Už na začátku sezóny, před samotným ukončením všech soutěží, však několik zápasů odpadlo. Podobně jako loni, kdy hned dva týmy basketbalistek přišly kvůli předčasnému ukončení soutěží o možnost postoupit do extraligy. „Bohužel bylo přesunuto utkání se Žabinami Brno. Snad se soutěže nějak odehrají a nebude to jako na jaře,“ doufá šéf ´kádvojky´.