V dalším pokračování Kooperativa NBL povede basketbalisty BK Redstone Olomoucko Miljan Čurovič. Rodák ze srbského Vrbasu se s vedením klubu dohodl na smlouvě do konce probíhající sezóny. Mezi kandidáty byl i hlavní trenér prostějovských Orlů Michal Pešta, který nakonec zůstává i nadále u týmu jako asistent.

„Jednání bylo korektní a rychlé. V naší situaci jsme chtěli získat trenéra co nejdříve a to se nám povedlo. Věříme, že nový kouč s týmem dosáhne na lepší výsledky a zvládne náročné měsíce, které nás čekají,“ prohlásil generální manažer BK REDSTONE Libor Špunda.

„S novým koučem probíráme formu posílení kádru. Máme několik možností, rozhodovat se budeme poměrně rychle. Shodli jsme se na tom, že v naší situaci potřebujeme zkušené hráče,“ dodal generální manažer Špunda.

Čurovič je bývalým kvalitním hráčem, který si během kariéry zahrál například nejvyšší soutěže na Slovensku nebo v Polsku a v dresu BK Sadská si v sezóně 2005/2006 vyzkoušel i elitní českou ligu. Během trenérské kariéry slavil zatím osmačtyřicetiletý kouč největší úspěchy na Slovensku, kde k titulu dovedl Komárno a Prievidzu a Košice dovedl k vítězství ve Slovenském poháru. V posledních dvou sezónách trénoval v maďarském Jaszbereny KSE. „Jde o razantního trenéra. Tým rozhodně dostane nový impuls,“ míní Špunda.

Nový kouč se okamžitě začal seznamovat s týmem a věří, že jeho svěřenci budou v další fázi sezóny úspěšní. „Trošku tady chyběla disciplína na obou polovinách a věřím, že to dáme rychle do pořádku. Díval jsem se na statistiky. Větším rozdílem skončil jeden nebo dva zápasy. Dává nám to naději, že po nějakých změnách bychom ten krůček, který chyběl k vítězstvím, mohli udělat,“ míní Čurovič, který se bude opírat o české hráče v kádru. „Český základ sestavy je velmi dobrý. Uvidíme, jakým způsobem doplníme tým o legionáře.  Základ ale budou tvořit domácí hráči. Mám radost, že jsou to opravdu dobří kluci,“ uvedl kouč.