Poslední utkání roku basketbalistům BK Redstone Olomoucko opravdu nevyšlo. V domácím prostředí prohráli s ústeckou Slunetou 61:73, když hráči selhali především na útočné polovině palubovky. V poslední čtvrtině utkání dali dokonce pouze sedm bodů.

Domácí proměnili až svůj šestý střelecký pokus a tomu odpovídalo také skóre 2:5 ve 3. minutě. Sluneta byla klidnější a také efektivnější, přestože nehrála bezchybný zápas. Na konci 6. minuty vedla 12:4, pak si ale také vybrala slabší chvilku, když netrefila ani tři naprosto otevřené střelky z dálky. Olomoucko toho dokázalo částečně využít. Do vedení se sice nedostalo, přesto stáhlo svoji ztrátu na 10:12 po deseti minutách.

Na začátku druhé čtvrtiny zaznamenal dokonce Nikolič koš s faulem a otočil na 13:12, vzápětí ale domácí ztratili koncentraci v obraně a ve 14. minutě prohrávali 16:27. Jejich ztráta pak narostla až na čtrnáct bodů, především kvůli špatné koncovce. Hráči BK Redstone se dlouho nedokázali trefit z dálky a proměnili až třináctou střelu za tři body. V poločase i kvůli tomu prohrávali 27:38, přesto drželi šanci na obrat.

V úvodu druhého poločasu bylo vidět, že domácí hráči dostali v kabině zabrat. Větší bojovností se už po třech minutách přiblížili na 34:41 a tlačili na ústeckou obranu. V několika případech dokonce mohli minimálně vyrovnat, nejblíže k tomu byli při trestných hodech Dukanoviče, po kterých prohrávali pouze 49:50. Sluneta sice opět odskočila do většího náskoku, před poslední čtvrtinou BK Redstone přesto prohrával pouze 54:57.

V rozhodující pasáži střetnutí hráčům Olomoucka opět odešla střelba a v průběhu prvních šesti minut závěrečné periody dali pouhé tři body. Kvůli tomu prohrávali 68:57, a přestože v obraně dřeli až do konce, mizerná ofenziva je připravila o naději na úspěch. 

Miljan ČUROVIČ – BK REDSTONE Olomoucko:

„Je to velké zklamání. V útoku jsme selhali. Nevím, čím to je. Máme dobré hráče i dobré střelce, v zápase se to ale opět neukázalo. Nedaří se nám přenést výkon z tréninku do zápasu. Přecházíme otevřené a snadné střely, to se děje, pokud máte problém s psychikou. Po špatném poločase jsme se ve třetí čtvrtině vrátili do zápasu, zkušené Ústí si ale koncovku pohlídalo. Poslední minuty odehrálo tak, jak potřebovalo.“

Jan ŠOTNAR – BK Sluneta Ústí nad Labem:

„Bylo to klasické utkání po vánoční přestávce. Ani jeden soupeř nepředvedl nějaký velký výkon. V prvním poločase jsme byli lepší, nepodařilo se nám ale proměnit ještě některé volné střely. Mohli jsme bodově ještě více odskočit. Nepodařilo se to, proto se utkání hrálo až do konce.“