Poměrně dlouho se v boxerských kruzích debatovalo i spekulovalo o tom, jestli se po předchozích covidově nedokončených a zrušených sezónách extraligy družstev ČR uskuteční týmová soutěž mužů v aktuálním ročníku. Nakonec ano, v polovině ledna odstartoval Real Boxing Cup 2022. Jenže bez účasti boxerů BC DTJ Prostějov.

Co je vlastně zmíněný Real Boxing Cup 2022? Jde o společnou česko-slovenskou ligu konanou turnajovým způsobem, do které se přihlásily kluby SKP Sever Ústí nad Labem, Big Board Kutil Gym Praha, Boxing Team Dubnica nad Váhom a Box Club Stavbár Nitra.

Úvodní turnaj proběhl v pražském Hotelu Olšanka s prapodivným systémem zápasů, kdy proti sobě promíchaně nastupovaly dvojice ze všech čtyř družstev. To znamená nikoliv vždy zástupci jednoho kolektivu proti druhému, ale vlastně každý proti každému jak v obou semifinálech, tak v duelech o konečné umístění. Právě tenhle (ne)systém podobný spíš exhibičním akcím byl jedním z důvodů, proč hanácký oddíl do projektu nešel.

Další klání česko-slovenské soutěže se mají uskutečnit 19. a 20. února v Nitře, 16. a 17. dubna v Dubnici nad Váhom a 4. a 5. června v Ústí nad Labem. Kromě Prostějova přitom zůstaly mimo Real Boxing Cup i jiné rohovnické bašty naší země, například Děčín, Plzeň, Ostrava či Brno. Co bude v současné koronavirově složité době dál?