Boxeři BC DTJ Prostějov dospělé kategorie momentálně nepůsobí v žádné soutěži, neboť extraliga družstev mužů ČR přestala existovat a nově vzniklého česko-slovenského Real Boxing Cupu 2022 se neúčastní. Aktivní však v poslední době je rohovnická mládež hanáckého klubu.

Prostějovský oddíl nejprve uspořádal koncem ledna společné sparingy se zástupci BC Bruiser Kroměříž. Dohromady se sešlo okolo dvacítky chlapců i děvčat, kteří intenzivně potrénovali a rozdali si to mezi sebou ve cvičných zápasech přípravného charakteru.

Stejný scénář se potom opakoval za několik dnů v Jihlavě, kde tamní Gauner BC Jihlava zorganizoval společné sparingy celé Jihomoravské oblasti boxu. Za DTJ se zúčastnili Nikol Dvorská, Anet Vytásková, Šimon Dvorský a Hektor Nedbal pod vedením trenéra Oldřicha Dvorského. Přítomna byla i mužská reprezentace ČR, dohromady spárovala více než stovka vyznavačů tradičního bojového sportu obou pohlaví.

Je už také znám termínový kalendář druhé poloviny Národní ligy boxu 2021/22 pro Jihomoravskou oblast: 6. kolo – 19. února v Kroměříži, 7. kolo – 19. března v Mistříně, 8. kolo – 9. dubna ve Znojmě, 9. kolo – 30. dubna v Bratčicích, 10. kolo – 28. května v Blansku, 11. kolo – 18. června v Lipníku nad Bečvou.

Během jara proběhnou také dvě mládežnická mistrovství republiky. Nejprve 22. až 24. dubna tuzemský šampionát kadetů a kadetek v Chomutově, následně od 13. do 15. května MČR školní mládeže v Karviné. Na všech těchto turnajích by neměli chybět vyslanci BC DTJ Prostějov.