Co nového v boxerském oddílu BC DTJ Prostějov? Jeho členové absolvovali v posledních týdnech dva turnaje, o nichž alespoň stručně informujeme.

 „Ve Svitavách proběhlo další oblastní kolo Národní ligy boxu 2022. Náš tým byl postižen marodkou a za BC DTJ tak odcestoval pouze Šimon Dvorský, žák sedmé třídy ZŠ při Cyrilometodějské gymnáziu Prostějov. Ve váhové kategorii do 63 kilogramů se utkal s Matějem Novákem z konkurenčního SK Prostějov a podle počtu utkání byl Šimon favoritem. Ale průběh utkání – alespoň v prvním kole – tomu nenasvědčoval. Úvodní část byla nervózní a podle mého názoru s mírnou převahou pro našeho borce. Ve druhém i třetím kole už byl celkový projev boje v dominanci Šimona, který dotáhl nervózní zápas do úspěšného konce a odvezl si ze Svitav další cenné vítězství,“ sdělil Večerníku trenér Oldřich Dvorský.

O uplynulém víkendu následovalo mistrovství republiky kadetů a kadetek v Chomutově. „Za náš klub tam startují dívčí naděje Aneta Vytásková a Nikol Dvorská. V závěrečném týdnu před šampionátem holkám gradovala příprava na vrchol sezóny tvrdými tréninkovými dávkami. Navíc proběhly i domluvené sparingy s dívkami z Jihomoravské oblasti. Šlo o starší zkušenější soupeřky tak, abychom Anetu i Nikol víc zatížili a posunuli jejich výkonnost o něco výš. Obě prostějovská želízka v ohni jsou adeptkami na medailové pozice. Důležité je, aby se děvčata nezranila a také jim samozřejmě přál šťastný los. Bude to jejich první velký turnaj a věřím, že tlak ustojí a naplní své ambice,“ říkal kouč Oldřich Dvorský před MČR.