Nový seriál rohovnických zápasů Elite Boxing Cup přinesl v poměrně krátké době již druhý turnaj. Tentokrát v boxárně pořádajícího oddílu BC DTJ Prostějov bojovalo celkem osm dvojic, největší zastoupení logicky měly místní kluby.

Na rozdíl od minulé premiéry se ve dvou případech představily i ženy či dívky, a v obou střetnutích šlo o čistě prostějovské bitvy. Domácí kadetka BC DTJ Nikol Dvorská bleskově vyhnala z ringu Nelly Coufalovou z SK PV, věkově starší Lenka Červinková (Street Fight PV) vybodovala Marcelu Bibrlovou.

Většina utkání ale spadala do kategorie mužů, amatérů nebo veteránů. A ještě dvakrát se z vítězství radovali znovu Prostějované: Jaroslav Žitek (SK PV) a také další zástupce organizátora Pavel Zajíc, který v nejatraktivnějším duelu sobotního dne porazil mnohem méně ostříleného, leč srdnatě vzdorujícího Davida Kadidlu z Blanska.

„Výkon to z mojí strany nebyl nic moc, mohl jsem zaboxovat mnohem líp. Ale přesto jsem rád za výhru a moc mě těší, že náš klub v čele s Peťou Novotným pro nás dělá takové turnaje, abychom měli zápasy. Zvlášť po covidových pauzách,“ řekl Večerníku Pavel Zajíc.

V příštím vydání Večerníku přineseme obsáhlou reportáž z Elite Boxing Cupu II včetně kompletních výsledků, rozhovoru, hodnocení hlavního organizátora a fotografií!