Nový turnajový projekt rohovnického oddílu BC DTJ Prostějov nabídl během necelých dvou měsíců již svůj druhý díl s názvem Elite Boxing Cup II. Zatím tak směřuje k zamýšlenému formátu soutěžního seriálu s utkáními převážně pro amatéry, veterány, začínající boxery a ženy či dívky.

EBC číslo dva hostila tělocvična BC DTJ v Krasické ulici vedle aquaparku. A zápasový program odstartoval pořádně zostra, a sice energií nabitým derby mezi domácí Nikol Dvorskou a jí důvěrně známou Nelly Coufalovou z SK Prostějov. Tato bitva něžného pohlaví připomínala bleskovou smršť, kdy obě Amazonky vtrhly do ringu jako uragán a ještě během úvodního kola bylo hotovo ve prospěch prvně jmenované.

„Děvčata se měla střetnout už v Bratčicích, kde jsme to na poslední chvíli museli zrušit pro zranění. Tentokrát byl začátek dost nervózní kvůli posunutému času duelu o půl hodiny dříve, to znamená rozcvičení, naladění i celková příprava proběhly pod tlakem. Přesto utkání provázelo velmi vysoké tempo. Nelly nastoupila se svým typickým tlakem a sprškou úderů. S tím jsme ale počítali, Nikol prvotní nápor ustála a zasadila soupeřce v rámci výměn několik tvrdých úderů. Tam bylo vidět, že Nelly bere chuť do boje. Po klinči v polovině kola Nikol opakovala svůj tvrdý nekompromisní zadní úder a poslala protivnici na podlahu ringu. Po odpočítání rozhodčí souboj předčasně ukončil výsledkem r.s.c. v 1. kole a Nikol tak získala další cenné vítězství nad zkušenější soupeřkou,“ okomentoval trenér mládeže v détéjéčku Oldřich Dvorský.

Následoval jeden ze tří mačů, v nichž nastoupili borci čistě z jiných měst. Brněnský Jakub Hložek vybodoval kroměřížského Karla Nguyena, později Ondřej Krejčí taktéž z Brna ukončil r.s.c. ve druhém dějství vítkovického Nikolase Pintera, v posledním z osmi duelů se pak mezi Janem Tomáškem (Blansko) a Karlem Šťastným (Kroměříž) zrodila ne moc často vídaná remíza.

Všechny ostatní střety nabídly minimálně jedno prostějovské zastoupení. Hodně zajímavý byl hned třetí zápas tím, že Lenka Červinková (Street Fight PV) a Prostějovanka Marcela Bibrlová do sebe šly velice tvrdě, došlo i na krev. A Červinková vyhrála na body. Totéž se povedlo zástupci pořádajícího klubu Pavlu Zajícovi proti o poznání méně zkušenému Davidu Kadidlovi (Blansko), ovšem odhodlaný sok favoritovi statečně vzdoroval a vydržel mezi provazy celá tři kola.

V následujícím střetu sudí poněkud překvapili výsledkovým verdiktem, protože krnovský Lukáš Satek působil technicky lépe i úderově čistěji než Jaroslav Žítek z SK Prostějov. Přesto patřilo těsné vítězství na body hanáckému boxerovi.

Premiéru v oficiálním utkání prožil Roman Janík coby zástupce Street Fight PV, pro kterého bylo úspěchem už absolvování kompletní porce minut s mnohem ostřílenějším Marcelem Lioliosem (Krnov). Očekávaná porážka na body tudíž neznamenala žádné přehnané zklamání.

Na rozdíl od podstatně delšího Elite Boxing Cupu I trval ten druhý jen svižnější dvě hodinky. A už se chystá třetí pokračování, které bylo odloženo na září a proběhne na prostějovském Masarykově náměstí přímo před radnicí! Jaké bude?

 

VÝSLEDKY ELITE BOXING CUP PROSTĚJOV II

Kadetky do 60 kg: Nikol Dvorská (BC DTJ Prostějov) – Nelly Coufalová (SK Prostějov) r.s.c. v 1. kole.

Muži do 60 kg: Jakub Hložek (Brno) – Karel Nguyen (Kroměříž) 3:0 na body.

Amatérky do 60 kg: Lenka Červinková (Street Fight Prostějov) – Marcela Bibrlová (Prostějov) 3:0 na body.

Muži do 75 kg: Ondřej Krejčí (Brno) – Nikolas Pinter (Vítkovice) r.s.c. ve 2. kole.

Muži do 92 kg: Pavel Zajíc (BC DTJ Prostějov) – David Kadidlo (Blansko) 3:0 na body.

Muži do 80 kg: Jaroslav Žítek (SK Prostějov) – Lukáš Satek (Krnov) 2:1 na body.

Muži do 80 kg: Marcel Liolios (Krnov) – Roman Janík (Street Fight Prostějov) 3:0 na body.

Muži do 86 kg: Jan Tomášek (Blansko) – Karel Šťastný (Kroměříž) 1:1 na body.

Rozhodčí: Pavel Duda, Zdeněk Plíva, Josef Duraj starší, Josef Duraj mladší, Oldřich Dvorský.

Diváci: 100.

 

POHLEDEM ŠÉFA

„Tentokrát jsme měli méně utkání než při minulé premiéře. Záměr byl sestavit program z většího počtu zápasů, ale v tomhle trochu pozdějším termínu už byl ze strany účastníků ne tak velký zájem. Každopádně jsme znovu viděli některé dost kvalitní souboje, zatímco jiné neměly až tak vysokou sportovní úroveň. Podstatné však je, aby si všichni aktéři zaboxovali co nejvíc podle svých představ. A to se myslím podařilo, Elite Boxing Cup II tím splnil svůj cíl. Jen škoda, že kvůli zraněním nemohli nastoupit Pavel Ján ani Michaela Brančíková, tedy dva zástupci našeho oddílu.“

Petr Novotný, vrchní trenér BC DTJ Prostějov a hlavní organizátor Elite Boxing Cupu