Na další kolo Národní ligy boxu 2022 Jihomoravské oblasti vypravil oddíl BC DTJ Prostějov dvě své mladé naděje. Šimona Dvorského, žáka sedmé třídy ZŠ při Cyrilometodějském gymnáziu PV, a Anetu Vytáskovou, studentku prvního ročníku Reálného gymnázia a ZŠ Otto Wichterleho PV. Nikol Dvorská, která měla také odcestovat, se při sparinzích zranila a dává se dohromady do dalších bojů.

Šimon Dvorský (školní mládež, ročník 2008) ve hmotnostní kategorii do 63 kilogramů nastoupil k odvetnému utkání s Matějem Novákem z SK Prostějov. „A tentokrát už to byl Šimon, jak ho známe. Sebevědomý, s chladnou hlavou a dominující celý zápas. Ten byl pohledný, vítěz pěkně hrál na nohách, nechytal zbytečné údery, nechodil do výměn a po všechna kola kraloval. Působil mnohem víc boxersky než při předchozí konfrontaci ve Svitavách. Byl uvolněný a plnil pokyny, tentokrát si zaslouží velkou pochvalu. Rovněž on sám měl dobrý pocit ze zvládnutého střetnutí, což je motor do dalších tréninků,“ hodnotil kouč Oldřich Dvorský.

Aneta Vytásková (kadetka, ročník 2006) ve váze do 63 kg narazila na slovenskou mistryni Valerii Laščákovou. Valerie je přitom už juniorka, o rok starší než prostějovská bojovnice. „Slovenka byla vyloženě silová boxerka, šla za úderem a snažila se Anetu účinně zasahovat. Ta zpočátku působila rozpačitě, ale boj z ústupu jí vyloženě vyhovuje. Přestože soupeřka byla silnější, Aneta se nevzdávala a bojovala do poslední vteřiny. Velmi mě potěšilo, že byla schopna v posledním kole zmobilizovat morálku i vůli k tomu, aby se o výsledek porvala. Na vítězství to sice nestačilo, ale prokázala potenciál k růstu, což dává sílu do další práce,“ konstatoval trenér Dvorský s poděkováním oběma svěřencům za kvalitní reprezentaci svého klubu i města Prostějov.